7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

30 yıldır aynı yolda balık satıyor

Ağrı'da yaz mevsiminin gelmesiyle Murat Nehri kıyıları balıkçılarla doldu. Nehrin dört bir yanına ağlarını atan balıkçılar avladıkları balıkları değişik şekillerde satıyor. 

Murat Nehri her yıl olduğu gibi bu yılda balıkçılar için geçim kapısı oldu. 30 yıldır nehirde avladığı balıkları satarak geçimini sağlayan Halis Güney adlı balıkçı, bu yıl da geleneği bozmadı. 30 yıldır aynı yerde yol kenarından geçen araçlara balık satan Güney, havaların ısınmasıyla Murat Nehri'nde balık bereketi yaşandığını söyledi. Satışlarının iyi olduğunu kaydeden Güney, "30 yıldır Hamur ve Tutak İlçeleri arasında bulunan bu yolda balık satıyorum. Bu yıl satışlardan oldukça memnunuz. Nehrin her tarafında balıkçı var ve çok şükür herkes rızkını çıkarabiliyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 15:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emrah Abak IP: 85.101.175.xxx Tarih : 24.07.2006 22:32:42
bende bir ağrılıyım şu na ankaradayım benim bu konu hakkındaki fikrim insanlar hep kendi şehrine olmalı bunu söylememin nedenide biraz cabi dolanlar batıya göç ediyorlar eğer ki kendi şehrinde bir fabrika vaye benzerei bir şirket açarsa millet işsiz kalmaz e ayrıca işsiz kalanların a işi olur mesela balıkçi gibi balikçilar azladımı onun işi çoğalır