5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

87. yılın kutlu olsun

Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelen bırakılması ile başlayan törenler, daha sonra Erzurum caddesi üzerinde devam etti.

Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, Ağrı 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, tören aracına binerek halkın ve öğrencileri bayramını kutladı.

Daha sonra günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, bu toprakların kendileri için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini söyledi.

Bu toprakların korunması ve güzel bir hale gelmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Aktaş, "Aziz şehitlerimizin kanları ile sulanan bu cennet vatanımızın her karış toprağını bizde kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Ağrımızın geleceğinin temini içinde var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şiirler ve folklor gösterileri yapılırken, tören temsili kurtuluş anının canlandırılması ve ’Hürriyet Kızı’nın protokol üyelerine teslim edilmesi ile devam etti. Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen atletlerin katılımı ile düzenlenen ve Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan’ın havalı tabanca ile başlattığı ’Kurtuluş Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri verilirken, etkinlikler geçit töreniyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 17:01:22
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 17:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?