5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

'AB'nin yardımları konusunda herkes bilgilendirilmeli'

AB Genel Sekreterliği Uzmanı Bülent Özcan, AB süreci içerisinde sivil toplum örğütlerine büyük görev düştüğünü söyledi.

Ağrı Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) tarafından Ağrı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Avrupa Birliği (AB) İlişkiler Sürecinde Mali Yardımlar" konulu toplantıda konuşan Özcan, AB ile ilişkiler süreci içerisinde yapılacak olan mali yardımlar konusunda herkesin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Özcan, "Aralarında Ağrı, Konya ve Malatya'nın da bulunduğu toplam 13 il için 90 milyon Euro para ayırıldı. Bu parayı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir. İşte bu konuda AB projelerinin nasıl hazırlanacağını ve ne şekilde kabul göreceğini iyi araştırmamız gerekir" dedi.

Ağrı gibi iller için bu projelerin çok önemli olduğunu vurgulayan Özcan, "Ağrı, geliri az olan bir il. Bu yüzden bu gibi yerlerde daha fazla proje üretip daha fazla yardım alınabilir. Ama tabii ki bütün bunları yaparken istenilen kriterleri gözardı etmememiz gerekiyor. İyi bir çalışma sonucunda ciddi anlamda kaynak elde edilebilir. Ayrıca konferansa bu kadar ilgi gösterilmesi beni son derece mutlu etti" diye konuştu.

AGİAD Başkanı Şeref Aydemir ise yaptığı konuşmada, Ağrı’nın sorunlarına değindi. Aydemir, "Maalesef Ağrı’da maddi yönden ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Eğitimden kültüre kadar bir çok konuda zorluklar yaşanıyor. Umarım ki projeler hazırlanarak AB’nin vereceği mali yardımlardan faydalanırız" dedi.

Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan da Ağrı’nın geleceği konusunda karamsar olunmaması gerektiğini ifade etti. Vali Yavaşcan, "Ağrı’da artık bazı şeyler değişiyor, eğitim, sağlık ve kültür gibi önemli konularda ciddi adımlar atılacak. Bunlar bir anda değil zaman içerisinde olacak çalışmalardır. Zaman içerisinde bütün bu çalışmalar kendini gösterecek" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Servet Arslan - Kenthaber / Ağrı
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 21:33:59
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 09:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
raif medetoğlu IP: 85.98.107.xxx Tarih : 7.06.2005 13:01:52
alın size fırsat yatırım yok diyenlere aha size istihdam belki rakamlar az gelir ama küçük umutlar büyük yatırımlara vesile olur ha şunu da unutmamak gerek bu yardımlar tamamen hibe dir cesareti olan her yatırımcıya duyrulur