4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Acil servis 130 hasta kurtardı

Ağrı 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Yavuz Günakın, ekiplerin kar sebebiyle yolu kapalı olan köylerde toplam 130 hastayı kurtardığını söyledi.

Dr. Günakın, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 3 paletli ambulans ve 2 kar üstü aracın, yolların kapalı kaldığı günler içerisinde 24 saat çalışmalara devam ettiğini, Ağrı merkezde 95, çevre ilçelere bağlı köylerde ise 35 olmak üzere toplam 130 hastanın kurtarıldığını söyledi. Dr. Günakın 29 personelin bulunduğu 112 Acil Servis'te tüm ekibin büyük özverilerle çalışmalara devam ettiğini belirterek, "Yolların kapalı olduğu sürede tüm ekiplerimiz büyük gayretler sonucu köylere ulaşmış ve hastalarımızı şehir merkezine yetiştirmeyi başarmıştır. Mart ayına girmemize rağmen halen kapalı olan köy yollarımız bulunuyor ve bu köylerden hasta indirmekteyiz" dedi.

Arızalı olan araçların kendilerini sıkıntıya koyduğunu da ifade eden Dr. Günakın "Araçlarımızın arıza vermesi bizleri sıkıntıya sokmasına rağmen elimizden geldiğince vatandaşlarımıza ulaşmaya, hastalarımızı mahsur kaldıkları yerlerden almaya özen gösteriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 15:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?