5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağ-Et tesisleri kiraya verildi

Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ağ-Et tesislerinin 30 yıllığına kiraya verildiğini bu sayede ilde hayvancılığı yeniden canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ağ-Et tesislerinin 30 yıllığına kiraya verildiğini bu sayede ilde hayvancılığı yeniden canlandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Makamında düzenlediği basın toplantısı ile gündemdeki konuları değerlendiren ve Ağ-Et tesislerinin kiraya verildiği açıklayan Vali Yusuf Yavaşcan, 3 aydır görüştükleri Doğu Et Girişim Grubu A.Ş’ye 30 yıllığına kiraya verildiğini açıkladı.

Bu tesisin 1,5 milyar liraya sembolik bir rakama kiraya verildiğini ancak 2,5 milyon euro harcama yapılarak tesisin modern bir hale getirileceğini belirten Vali Yavaşcan "Yapılacak olan harcamalar ile tesisismiz modern bi hale gelecek ve yeniden hayvancılığın gelişmesi sağlanacaktır. Bu konu bizim için çok önemliydi. Bu tesisin faaliyete geçmesi ile Ağrı’da büyük bir eksikliğin giderileceği kanaatindeyim" dedi.

Servet Arslan-KENTHABER/Ağrı
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 11:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?