4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı: AKP'li vekil Özmen: Her türlü oyunun üstesinden geldik

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Melik Özmen, seçim öncesinde birçok kurum ve kuruluşun masa başı oyunlarla halkı yanlış yönlendirmeye çalıştığını; ancak vatandaşların bu kişilere en iyi cevabı sandıkta verdiğini söyledi.

Özel bürosunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve ’28 Mart Mahalli Seçimleri’ni değerlendiren Milletvekili Özmen, bu seçimin bir demokrasi sınavı olduğunu söyledi. Seçimler öncesinde başta Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok stratejist, siyasi analist ve toplum bilimcilerin masa başı oyunlarla halkı maniple etmeye çalıştığını belirten Özmen "3 Kasım seçimlerinde güçlü bir iktidar isteyen halkımız bu seçimde de bu isteğini net bir şekilde ortaya koymuştur. Büyük şehirlerde oturan birçok stratejist, toplum bilimci ve siyasi analistler seçimler öncesinde yaptıkları anketlerde 2 parti varmış havası verdiler; ama halkımız İl Genel Meclisi seçimi baz alındığında güçlü, istikrar ve güven veren bir iktidar istediğini; ancak ikili bir yapı istemediğini ortaya koymuştur. Bu nedenle 4 parti yüzde 10’luk barajı aşmıştır. Bu sonuçlarla halk kendisini yanıltmaya çalışanlara en iyi cevabı vermiş oldu" dedi.

28 Mart Mahalli Seçimleri öncesinde ’AK Parti yüzde 50 barajını geçerse demokrasi tehlikeye girer’ iddialarını da değerlendiren Özmen, bu söylentileri ortaya atanların halkı yanıltmaya çalıştığını belirtti. Özmen "Bu kişiler siyaseti öğrenmek istiyorlarsa Ağrı’ya gelsinler. Artık halkımız siyaseti çok iyi biliyor ve kime ne cevap vereceğine sandıkta karar veriyor. Yüzde 50 sorusunu ortaya atanları dikkate bile almıyorum; çünkü bu halk demokrasiyi tüm hücrelerine kadar sindirmiş bir halktır. Artık demokrasiyi öğrenen değil, öğreten bir halkımız var" dedi.

AĞRI-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 15:25:35
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?