4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı: AKUB, 17 Ağustos anısına dağa tırmanıyor

17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenlerin anısına Ağrı Dağı’na tırmanan AKUB İstanbul Müdür Yardımcısı Hayati Akcan başkanlığındaki grupta; Adana’dan 3, Afyon’dan 4, Ankara’dan 3, Bursa’dan 2, Erzurum’dan 2, İstanbul’dan 6, İzmir’den 4, Samsun’dan 4 ve Van’dan da 2 kişi olmak üzere toplam 30 kişi bulunuyor.

Dün başlanan tırmanışta, AKUB grubu önce araçlarla Eli Köyü’ne geldiler. Buradan başlayan yürüyüşte ekip, 3 bin 300 metredeki yeşil kampına ulaştı. Geceyi burada geçiren grup, bugün 4 bin 200 metre kampına varacak. Grubun, 17-18 Ağustos’ta zirve denemesi yapacağını belirten ekip başkanı Hayati Akcan, "Zirvede ulu önder M. Kemal Atatürk, Türk büyükleri, dağda şehit düşenler ve 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşların anısına saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okuyacağız. Türk bayrağını ve sivil savunma bayrağını göndere çekeceğiz. 19 Ağustos’ta 3 bin 300 metre yeşil kampına ineceğiz. 20 Ağustos’ta ise Doğubayazıt’a gelerek kaymakamlığı ve daire amirlerini ziyaret edeceğiz" dedi.


Deprem konusunda uyarılarda da bulunan Akcan, "Türkiye’de her gün bir yer sallanmaktadır. Bizler, vatandaş olarak, artık deprem ile yaşamayı bilmeliyiz ve yapılacak olan yeni binalarımızı dayanıklı hale getirmeliyiz. Deprem değil, binalar insanı öldürüyor. Onun için binalarımızı ne kadar sağlam yaparsak, bizim ve çocuklarımızın hayati tehlikesi o kadar az olur. Bizler sivil savunma ekipleri olarak depremde betonların altından cenazeleri çıkardığımız zaman psikolojimiz tamamen sıfıra iniyor. Ama bir tane canlı vatandaşı betonlar altından çıkardığımız zaman üzerimizdeki yorgunluk tamamen gidiyor ve dünyalar bizlerin oluyor. Sivil savunma ekipleri olarak Ağrı Dağı’na tırmanışımızda, depremde ölenleri unutmadığımızı göstermeyi ve tamamen dikkatleri bu yöne çekmeyi amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın ölmesini istemiyoruz. Artık ceset çıkartmayı ve anaların ağlamasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

iha-ağrı
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 13:18:16
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?