4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı: Terörist Başı Öcalan'a sözde 'af' isteyen grup imza topladı...

Kendilerini 'Özgür Yurttaş Hareketi' olarak tanımlayan bir grup genç, Ağrı Valiliği'ne gelerek Vali Vekili Bilal Ölmez'e Kürt sorununun çözülmesi ve terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in sözde lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasına yönelik toplanan 951 adet dilekçeyi sundular.

DEHAP İl Teşkilatı önünde öğlen saatlerinde toplanan ve sessiz bir şekilde Ağrı Valiliği'ne yürüyen yaklaşık 25 kişilik grup, Vali Vekili Bilal Ölmez'i ziyaret ederek topladıkları imzaları verdiler. İmzaları tutanak karşılığında teslim alan ve gerekli cevabı en kısa zamanda vereceklerini belirten Ölmez, daha sonra konuklarını yolcu etti.

 Dışarıda basın açıklaması yapan Özgür Yurttaş Hareketi üyeleri, amaçlarının 80 yıldır devam eden Kürt sorununun çözülmesi olduğunu belirttiler. Grup adına yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'ndeki sorun, Kürt yurttaşlarına yurttaşlık haklarını tanımamasından kaynaklanıyor. Yine Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununa barış ve demokratik çözüm konusunda büyük çaba göstermesi, Kürt-Türk kardeşliğini esas alan yaklaşımlarına rağmen İmralı Adası'nda tek kişilik bir cezaevinde tutulması bizi endişelendirmektedir.

Bu nedenle Kürt sorununun barış ve diyalog içerisinde gerçekleştirilecek çözümü için Kürt sorununun bir an önce çözülmesini ve Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istiyoruz" denildi. Açıklamanın ardından slogan atan gruba müdahale eden polisle grup üyeleri arasında tartışmalar yaşandı. Kısa süreli tartışmanın ardından grup, yine geldikleri güzergahtan DEHAP il binasına geri döndüler.

iha-ağrı
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 19:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?