4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı: YÖK, Ağrı'da kalem bırakılarak protesto edildi!

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Ağrı Eğitim Fakültesi’nde okuyan bir grup öğrenci, YÖK’ü ve hükümeti protesto etmek amacıyla dekanlık binası önüne kalem bıraktı.

Öğlen saatlerinde fakülte içerisinde toplanan öğrenciler, D blok binasında slogan atarak bir araya geldi. Öğrenciler, ’Baskılar bizi yıldıramaz’ ve ’Susma sustukça sıra sana gelecek’ şeklinde slogan attı. Basın bildirisi okuyan öğrenciler, YÖK’ün tamamen ayrı bir yönetim gibi hareket ettiğini, bünyesinde anayasasını ve istihbarat sistemini kurarak saltanat sürdüğünü iddia ettiler.

Büyük beklentilerle iktidar olan AK Parti Hükümeti’nin iktidar olmayı başaramadığını iddia eden öğrenciler, "Dünyanın hiç bir yerinde aynı devletin kendi kurumları arasında bu kadar çelişki yoktur. YÖK saltanatına son verecek üniversiteleri yaşanabilir bilim yuvaları haline getirin ya da yenilgiyi kabullenip köşenize çekilin. Tüm kamuoyunu ve demokratik çevreleri üniversitelerde yaşanan hukuksuzluklara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sloganlarla Ağrı Eğitim Fakültesi Dekanlık binası önüne gelen öğrenciler, kalemlerini dekanlık binası önüne bırakarak dağıldı. Eylemin ardından ilköğretim öğrencileri, üniversiteli ağabeylerinin bıraktığı kalemleri topladı. Okul güvenliği de kalemleri çocuklardan aldı.

AĞRI
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 15:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?