2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Ağrı bayrama hazır

AĞRI'DA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, yaklaşan Kurban bayramı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını, belediye otobüslerinin bayramda ücretsiz yolcu taşıyacağını söyledi.

Kurban bayramı ile ilgili kesim yerlerinin belirlendiğini bu yıl yine geçen yıl olduğu gibi 3 yerde kurban kesiminin yapılacağını ifade eden Başkan Hasan Arslan, vatandaşların güzel bir bayram geçirebilmeleri ve kurbanlarını rahatlıkla kesebilmeleri için tüm hazırlıkların yapıldığını vurguladı. Geçtiğimiz bayram başlattıkları ücretsiz yolcu taşıma geleneğini bu bayram da sürdüreceklerini dile getiren Başkan Arslan "Bayram'ın 4 günü tüm halkımız belediye otobüsleriyle ücretsiz gidiş-geliş yapabilirler.

Amacımız halkımıza bayram tadında bir bayram yaşatmaktır" dedi.

HALKA 'HALİSE' DAĞITILACAK

Bu yıl Kurban bayramında bir ilki gerçekleştireceklerini belirten Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ağrı'nın bir geleneğini belediye olarak sürdüreceklerini söyledi. Yıllardır bayramlarda genellikle köylerde yapılan 'Halise' yemeği geleneğini bu yıl kendilerinin yapacağını ifade eden Başkan Arslan "Bayramlaşma törenine katılan tüm vatandaşlarımıza halise yemeği dağıtacağız. Her bayram vatandaşlarımızın sürdürdüğü bu geleneğe Ağrı Belediyesi olarak bizler sürdüreceğiz. Tüm halkımızı Bayramlaşma törenine bekliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 10:40:03
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 16:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?