5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla Ağrı Dağı'na bisiklet ile zirve tırmanışı yapılacak. Yarın gerçekleştirilecek tırmanış öncesinde Vali Saim Saffet Karahisarlı ve sporcular kent merkezinde bisikletle tur attılar.
Delta Bisiklet'in katkıları ile 02-09 Ağustos tarihleri arasında, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla aralarında dağcılar, gazeteciler, doktorlar ve iş adamların bulunduğu 21 kişilik grup bugün Iğdır'a geldi. Sporcular ilk olarak; Delta Bisiklet'in Iğdır Şubesi sorumlusu Ekrem Baydar'ın evinde Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Gençlik ve Spor Müdürü Metin Özen'le bir araya geldiler.
Bugün Iğdır'da konaklayacak olan sporcular yarın Iğdır'dan çıkış yaparak Doğubeyazıt tarafında bulunan Eli köyüne gidecekler. Daha sonra 3 bin 200 metreye tırmanış gerçekleşecek. 3. gün ise 3 bin 200 metrelik ana kamptan 4 bin 200 metrelik ileri kampa aklimatizasyon tırmanışı yapılacak. 4. günde de yeniden 4 bin 200 metreye tırmanış, kamp kurma, 4 bin 700 metreye aklimatizasyon tırmanışı gerçekleşecek. 5. günde ise 5 bin 137 metreye zirve tırmanışı yapılacak. Programın 6. gününde de Iğdır'da gezidüzenlenecek.


Delta Bisiklet İstanbul yöneticisi dağcı Ulaş Baydar, '' Küresel ısınmaya hayır' demek için buradayız. Yarın artık pedallamaya başlayacağız. Ağrı Dağı zirvesine kadar bisiklet ile çıkmayı deneyeceğiz. Çıkabileceğimiz kadar bisiklet ile çıkacağız daha sonra bisikletleri sırtımıza alıp devam edeceğiz. Biz normal hayatımızda da işe giderken hep bisiklet ile seyahat etmeyi tercih ediyoruz. Değişik sektörlerden oluşan kişiler bir araya toplandık ve bu tırmanışı gerçekleştirmeyi uygun gördük. Bu tırmanış dünyada ve Türkiye'de bir ilk olacak tırmanıştır" dedi.
Vali Saim Saffet Karahisarlı ise, "Ağrı Dağı bizim önceliğimizdir. Bu dağımızda her türlü spor yapmaya imkan var. Başta dağcılık, kayak, bisiklet, treking, yamaç paraşütü gibi sporlara imkan sağlayan yapıya sahip. Ağrı Dağı dünya nüfusunun yüzde 95'i tarafından görülmek ve gezilmek isteniliyor. Ben burada bütün sporcularımızı sporseverlerimizi ayrıca, yerli ve yabancı turistleri Iğdır'a davet ediyorum, Ağrı Dağı'nı görmeye davet ediyorum. Türkiye'mizin bu güzel yöresini gelsinler, görsünler. Ben bu
etkinlikleri düzenleyen başta Delta Bisiklet olmak üzere bütün sporcularımıza hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Karahisarlı ve sporcular kent merkezinde bisiklet ile tur attılar.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 19:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
crazy_patnos IP: 78.167.163.xxx Tarih : 3.08.2009 13:02:35

yazık ya o kadar işleri bitmişte birde dağda bisiklet turu atıyorlar  valla  helal olsun bisiklet turuda atrarsınız  kay kayda  yaparsınız ne de olsa millet uyuyyor