5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrı Dağı'nda ilginç rekor denemesi

Fethiyeli uluslararası dövme sanatçısı Ahmet İlker Kaya, 30 Ağustos’ta Ağrı Dağı’nın 5 bin 137 metrelik zirvesinde dövme yaparak dünya rekoru kıracak.

Yamaç paraşütünde, su altında ve motor üzerinde yaptığı ilginç dövmelerle adını duyuran ve ilkleri gerçekleştiren uluslar arası dövme sanatçısı Ahmet İlker Kaya, son denemesini Ağrı Dağ’ının zirvesinde yapacak.

22 Ağustos tarihinde 12 kişilik profesyonel bir ekiple Ağrı Dağı’na tırmanışa geçecek olan Kaya, 8 günlük bir yolculuk ve üç kamp yerinde konaklamanın ardından 8 kişilik teknik ekiple zirveye çıkacak. 4 kişinin 4 bin 600 metre kamp yerinde bırakılmasıyla 8 kişi olarak gerçekleştirilecek olan zirve tırmanışıyla 30 Ağustos sabahı saat 05:00’te Ağrı Dağı’nın 5 bin 137 metrelik zirvesinde olacak olan ekip burada sadece yarım saat kalacak.

Yarım saatlik sürede dövme sanatçısı Ahmet İlker Kaya, eski çağlarda dövme yapmada kullanılan bambu tekniği ile gönüllü bir dağcının sırtına Türk Bayrağı dövmesi yapacak. Zirvedeki buzullar üzerine birde kırmızı boyayla ay yıldız çizecek olan Kaya ve ekibi, bir buçuk günlük yürüyüşle tekrar Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine dönecekler. Sponsorların desteğiyle gerçekleştirilen yürüyüşte, sponsor firmaların logolarının yer aldığı bayrakta Ağrı Dağı’nın zirvesine yerleştirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 13:13:26
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 13:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?