5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrı jeotermali tanıtılmalı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Diyadin ilçesinde bulunan jeotermal kaynakların uluslararası fuar ve kongrelerde tanıtılacağını belirtti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Vali Mehmet Çetin, sağlık turizmine hizmet edecek şekilde yatırımları teşvik etmek amacıyla, 26 Şubat - 01 Mart 2009 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da gerçekleştirilecek olan Anfaş Hetex Sağlık Turizmi Fuarı'na katılacaklarını söyledi.

Ağrı'yı, ekonomisini, Doğubayazıt'taki turizm potansiyelini ve biraz daha özelde odaklanarak Diyadin'deki jeotermal kaynağını, potansiyeli tanıtacaklarını anlatan Vali Çetin "Jeotermal müşteri potansiyeli vardır. Ayrıca, devletimizin, hükümetimizin bu alanda şöyle avantajları vardır. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bu sene inşallah Diyadin'e birden fazla yatırımcı bulacağız. Diyadin'de Doğubayazıt yoluna yakın 250 dönümlük bir hazine arazimiz var. Diyadin Belediye Başkanımızdan o bölgenin sağlık turizmi tesissi ilan etmesini rica etmiştik. Dolayısıyla yatırımcı geldiğinde bizim maliye adına 5084 sayılı yasanın sağladığı avantajlarla, üretim ve istihdam şartıyla onlara yeterince arazi de verebileceğiz. Şimdi bunları anlatarak yatırımcı getireceğiz. Antalya da aynı tarihte bir de fuar var. Fuarda da 35 metrekarelik bir stant aldık. Bura da yine Ağrı'yı ve turizm potansiyelini tanıtmak için çok güzel bir sunuş hazırladık. Bu çabalarımızla inşallah Ağrı'ya güzel yatırım ve hizmetleri getireceğiz. Diyadin'de bir otelimiz var. O otelimizi restore ederek ve üniversitemize vermek suretiyle orada pratik ve düzgün bir eğitim verebilen Sağlık Meslek Yüksek Okulu veyahut Turizm Meslek Yüksek Okulu gibi bir hedefimiz var. Aynı zamanda rektörümüz Diyadin'deki otelimiz için çok güzel projeler hazırladı. O projeler elimizde mevcut. Diyadin'de biraz önce bahsettiğim büyük çaplı yatırımlar yanında, üniversite olarak da oraya bir hareketlilik getirecek çalışma içerisindeyiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 12:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?