5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrı Memur-Sen'de seçim heyecanı

Memur-Sen’e Bağlı Eğitim Birliği Sendikası seçimi K.Karabekir Mahallesinde Hürriyet İ.Ö.Okulunda yapıldı.Seçim sonrası başkanlığa Hasan Arslan seçilirken, sendikanın yeni Yönetim Kurulu da belirlendi.

Gündem gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan teşekülü oluşturuldu.

Divan Başkanlığına Genel Merkez temsilcisi Şaban Abak seçilirken Şube Başkanı adayı Hasan Arrslan yaptığı konuşmada, sendikacılığın ve demokrasinin oluşumu konusuna açıklık getirerek, "Eğitimciler Birliği Sendikası olarak temel amacımız böyle bir toplumun oluşmasına katkıda bulunarak, Başta eğitim camiası olarak üzere tüm insanların daha yaşanabilir bir dünyada hayatlarını sürdürebilmesine yardımcı olmaktır. Sendika olarak hedefimiz bütün meslektaşlarımızın yanıda olarak sendika temmsilcilerimize ve üyelerimize her ay seminerler düzenleyeceğimizi,üyelerimizi düzenli ziyeret edeceğimizi,moral geceleri yaparak, üyelerimizin maddi ve manevi olarak yanlarında olacağımızı belirttik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, seçime geçildi. 150 üyeden, 89'unun oy kullandığı seçinde tek liste yönetini ile aday olan Hasan Arslan Ağrı Eğitim Bir-Sen İl Şube başkanliğına seçildi.

Seçime katılan Eğitim Bir-Sen sendikasının Basın Yayın Senekreteri Şaban Abak’ta yaptığı konuşmada özellikle hükümetin YÖK konusunda tutarlı davranmasını istedi. Abak, "Artık milletin ve sivil toplum kuruluşlarını dinlenilmesi zamanı gelmiştir buna görede hükümetin istikrarı için sendikalarımızın dediklerinin dinlenilmesinin zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Seçim sonucuna göre Yönetim Kurulu Üyeliklerine Asıl Hasan Arslan, Yasin Kuruçay, Orhan Mızrak,Adem Kılıç, Fezile Demir, M Salih Akdoğan ve Kenan Bulut seçildiler.

Servet Arslan-KENTHABER/Ağrı
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 12:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?