4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı Valisinden Eleşkirt ziyaret etti

Ağrı Valisi Mehmet Çetin tüm Türkiye’yi ve özellikle Ağrı’yı beyaza bürüyen kar yağışına aldırmadan ilçelerdeki sorunları yerinde görmek için ilçe gezilerine başladı.
Ağrı Valisi Mehmet Çetin’in ilk durağı Eleşkirt ilçesiydi. Vali Çetin, Eleşkirt girişinde ilçe Kaymakamı Mustafa Koç Belediye. Bşk Sait Yami, İlçe Emniyet Amiri. İ.Agâh Demirel, Jandarma .Bölüm. Komutan Vekili Akın Karaköse tarafından karşılandı.

Çok yoğun kar yağışı altında gerçekleşen karşılamada ayaküstü karla mücadele hakkında bilgi alan Vali Çetin buradan Eleşkirt Kaymakamlığına geçti. Kaymakamlık da gerçekleşen karşılama töreninde İlçedeki bütün daire amirleri hazır bulundu.

Vali Çetin Eleşkirt ile ilgili projeleri olduğunu bunun en önemlisinin halen başka kurumlara ait iki farklı binada eğitim ve öğretime devam eden Eleşkirt Anadolu lisesinin bina probleminin atıl durumda bulunan devlet su işlerine ait binanın tadilattan geçilerek Eleşkirt Anadolu lisesine kazandırmak olduğunu söyledi. 

Vali Çetin Eleşkirt’in birinci derecede çok büyük ve verimli bir tarım arazisine sahip olduğunu ve D.S.İ nin Eleşkirt’te kapalı basınçlı sulama sistemine geçeceğinin müjdesini verdi.

Vali Çetin çalışkanlığıyla bilinen köylere modern ahırlar yapılarak süt sığırcılığını teşvik edileceğini söyledi. Ayrıca Eleşkirt’in en büyük sıkıntılarından biride Valilikçe ihaleye verilen yüklenici firma tarafından çürümeye terk edilen kayak tesisi sorunun halledilememiş olmasını gösterdi. Vali Çetin konuyu Başbakana bildirdiğini söyledi.

Eleşkirt Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çiftçi çevre ilçelerde kız çocuklarında liselileşme oranının % 10 lar seviyesindeyken bizim ilçemizde % 60 larda olduğunu ilçe merkezinde barınma probleminin halledilmesi durumunda bu oranın rahatlıkla % 90 lara varacağını söylemesi üzerine, Vali Çetin yer bulunması halinde önümüzdeki yıl valilik olarak ihtiyacı karşılayabilecek büyüklükte bir yurt yapacağının sözünü verdi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:33:57
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 01:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?