4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da 205 köyü yolu kapandı

Kar yağışından dolayı kapanan köy yolları hakkında Ağrı Valisi Mehmet Çetin yazılı basın açıklaması yaptı.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin yaptığı yazılı basın açıklamasında Çetin,”Ağrı'da son günlerde yaşanan şiddetli soğuklar, hafta sonundan bugüne kadar aralıksız yağan kar yağışıyla beraber hafifledi. Yağan kar hem Hava sıcaklığını arttırdı, hem de vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Kar kalınlığının Ağrı şehir merkezinde 23 santimetre olduğunu bildiren Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının gece sıfırın altında 2 santigrat dereceye düşmesinin beklendiğini vurguladı.

Sıcaklığın yarın gündüz sıfırın altında 3 derece civarında olacağının beklendiğini ifade eden yetkililer kar yağışının çarşamba gününe kadar devam edeceğini, vatandaşların don olayına karşı dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.

Ağrı'da etkili olan kar yağışı sonrası çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 4 derece olarak ölçüldüğü Ağrı'da İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Mehmet Çetin, İl Merkezi ve İlçelerde toplam 205 köy yolunun kar yağışından dolayı kapandığı, kar yağışının durmasına müteakip yol açım çalışmalarının tüm hızıyla başlanacağı, kar temizleme ekibi ve araçları olarak iyi durumda olduğunu ve kar yağışından dolayı kapalı olan köy yollarını en kısa zamanda ulaşıma açık hale getirileceğini söyledi.

Vali Çetin, karayolları olarak kar yağışından dolayı kapalı olan yolun olmadığı ve yolların kapanması durumunda araçların hazır halde beklediği ve olaya müdahale edilecektir, Kar yağışından dolayı kapalı olan köylerin ilçelere göre dağılımı ise şöyle; Merkez: 80, Hamur: 40, Eleşkirt:2, Tutak:6, Taşlıçay: 37, Patnos: 20, Diyadin: 20. Doğubayazıt da ise kapalı olan köy yolu bulunmamaktadır. “dedi

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 11:01:10
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 11:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?