4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da 260 köye ulaşılamıyor

Ağrı İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, kar yağışı yüzünden kapanan 260 köy yolunu açmak için geceli gündüzlü çalışmalara devam ediyorlar.

Aralıksız süren çalışmalarda sık sık kara saplanan kar araçları için kurtarma çalışmaları devam ederken, yoğun tipi ve fırtına çalışmaları engelliyor.

Ağrı'da devam eden kar yağışından dolayı yolları kapanan köy yollarının açılması için Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri seferber oldular. Kapalı olan köy yollarını açmak için geceli-gündüzlü çalışan ekipler, kar kalınlığının 1-2 metreyi bulduğu yerlerde sık sık kara saplanıyorlar.

Son olarak Ağrı merkeze bağlı Kayabey köyüne Almanya'dan cenaze geleceği ihbarını alan ekipler, bu köy yolunu açmak için gece saat 02.00'de yola koyuldular. Kayabey köyüne kadar sorunsuz gelen ekipler, buranın devamındaki köylere fırtına ve tipi nedeni ile ulaşamadan geri döndüler.

Ekiplerin dün ulaşıma açtığı 160 köy yolunu, gece devam eden kar ve tipi nedeni ile yeniden kapandığı belirtildi. Yapılan çalışmaları yerinde izleyen ve yol açma çalışmalarına katılan Ağrı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Erol Abaylı, kar yağışının ardından açtıkları bir çok köy yolunun fırtına nedeni ile yeniden kapandığını söyledi. Tüm ekiplerin büyük bir özveri ile bazen sabaha kadar çalıştığını belirten Abaylı "Köy yollarımızın tamamını ulaşıma açana kadar aralıksız çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kar kalınlığının yüksek olduğu yerlerde bir takım sıkıntılar ile karşılaşıyoruz. Araçlarımız sürekli kara saplanarak mahsur kalıyor. Ancak ekiplerimizin yoğun gayreti ile bütün olumsuzlukları yenmeye çalışarak köylerimize zaman farkı gözetmeksizin ulaşmayı sürdüreceğiz " dedi.

İHa
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İMDAT HATİPOĞLU IP: 88.226.180.xxx Tarih : 15.02.2008 14:07:30

KÖY YOLLARI KAPALI.HERALDE KAPANACAK ÇÜNKİ KAR YAĞIYORDA ONDAN.ŞUNU SÖYLEMEDEN GEÇEMİCEM İNANIN ÖZEL İDARE SEKRETER YARDIMCISI EROL ABAYLI KELLE KOLTUKTA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN YOLLARDA.GEÇENLERDE HABER AJANSLARINDA GECE SAAT 1 DE ÇALIŞMALARA İŞTİRAK EDEN EROL BEY BU İŞTE NEKADAR KARARLI VEDE CİDDİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.BU MEMLEKETTE NEKADAR KAR YAĞARSA YAĞSIN BEN DERİMKİ SAYIN EROL ABAYLI GİBİ CİDDİ İNSANLAR OLDUĞU MÜDDETÇE O KAR EROL BEYE AZ GELİR.SAYIN ABAYLI HER İŞTE OLDUĞU GİBİ BU İŞİDE BECERECEK DERİM.HA ŞUNUDA UNUTMAMAK GEREK BİR GÜN KÖYÜNÜZÜN YOLU KAPALIYSA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN BAY ABAYLIYA ULAŞIN DERİM.ULAŞTIK YOLUMUZ AÇILMADI DİYORSANIZ OZAMAN BANA GELİN.BİLMELİSİNİZKİ AZMİN ÖNÜNDE DAĞLAR DURAMAZ KAR NE DEMEK.BOL KARLI GÜNLER HERKESE ÇAWS.YANİ....