7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

Ağrı'da 30 Ağustos tırmanışı

30 Ağustos Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı Doğubeyazıt'ta yapılan törenle başladı. 

30 Ağustos Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı nedeniyle Doğubeyazıt Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde
yerli ve yabancı dağcıların katılımıyla bir tören düzenlendi. Törende anıta çelenk konulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, burada yaptığı konuşmada, yarın sabah erken saatlerde tırmanışın gerçekleşeceği Eli Köyü'ne gideceklerini, oradaki kampta bir gece konaklayıp Salı günü sabah 4 bin 200 kampına hareket edeceklerini, 30 Ağustos Çarşamba günü sabahı ise hava şartlarının müsait olması halinde zirvede olmayı planladıklarını söyledi. 

Doğubeyazıt'ta yaşanan organizasyon eksikliğinden şikayet eden Karaca, dağa tırmanacak ekibi taşıyacak araçların fiyatlarının halen belli olmadığını, dağcıların çantalarını götürecek katır fiyatlarının bilinmediğini, yaşanan bu belirsizliğin dağcıları üzdüğünü söyledi. Başkan Karaca, dağları kirletenlerin bu durumdan utanç duyması gerektiğini, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ağrı Dağı'ndaki kirli alanları temizleyeceklerini sözlerine ekledi. 

Belçika, Azerbaycan, İran, Macaristan, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan Karadağ'dan 25 dağcı ile Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, Eskişehir, Edirne, Hatay, Iğdır, Kayseri, Konya, Kars, Kütahya, Mersin, Muğla, Mardin, Muş, Rize, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Zonguldak illerinden 125 Türk dağcı olmak üzere toplam 150 dağcının katıldığı tırmanış, 28 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde yapılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 23:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?