4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı’da At Yarışı Heyecanı

Ağrı merkeze bağlı Anakaya köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalli at yarışları bu yılda nefes kesti. 4 kategoride yapılan koşularda yarış atları kıyasıya yarıştı.

Ağrı Tarım İl Müdürlüğü tarafından Anakaya köyünde düzenlenen Geleneksel Mahalli At Yarışları'nda bakımlı yarış atları kıyasıya yarıştı. Anakaya köyü Hipodromu'nda düzenlenen yarışlara Vali Mehmet Çetin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, İl emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz Zeren, Jandarma Alay Komutanı Albay Ufuk Tuncer at sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Tarım İl Müdürlüğü Kupası İlk yarış Tarım İl Müdürlüğü kupası için yapıldı. Yarışa 4 at 1600 m için koştu. Koşuda 1. gelen Yavuz Kılıç’a ait 4 numaralı Jiyan isimli at olurken kupa Tarım İl Müdürü Yılmaz Zeren tarafından verildi. Yarışta 2. ye ve 3. gelen at sahiplerine de madalya verildi.

Emniyet İl Müdürlüğü Kupası İkinci yarış ise Emniyet Müdürlüğü Kupası için yapıldı. Bu koşuya da 4 at katıldı. 1600 Metrelik parkur yarışında 1.liği Yavuz Hatunoğlu’nun sahibi olduğu 1 numaralı Kederli kız isimli at aldı. Kupayı Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar verdi.
2. ve 3. olan at sahiplerine de madalya. Şapka ve bayrak verildi. 

Garnizon Komutanlığı Kupası Üçüncü koşu Garnizon Komutanlığı kupası adına düzenlendi. 1800 metrelik parkur için 8 at yarıştı. Yarışın başlangıcında ufak bir sorun yaşandı. Start çizgisinde çıkışta 4 at sadece başlarken diğer 4 at ise hakemin bayrağı indirmediği halde çıkış yapan 4 atın yarışa devam etmesi oldu. Yarışın tekrarlanmasını isteyen at sahiplerinin teklifi geri çevrildi. Yarışın birincisine Tuğgeneral Tugay Bakkal kupayı verirken bir tepside baklava verdi. Bakkal: ‘Bu tatlıyı size ve bütün yarışmacılara hediye ediyorum. Ve bütün yarışların tatlılıkla bitmesini temenni ediyorum’ dedi.

Valilik Kupası Dördüncü ve son olarak yapılan yarış Valilik kupası için koşuldu. 2000 Metrelik koşuda toplam 8 at koşarken birinciye kupasını veren Vali Çetin, 1. 2. ve 3. ye madalya, şapka ve bayrak verdi. Yarışların çok heyecan verici olduğunu dile getiren Çetin : ‘Gelecek yıl bu yarışların festival havasında geçmesi için elimizden geleni yapacağız, halkımızın gösterdiği yoğun ilgi beni çok mutlu etti.’ dedi. Ayrıca gelecek yıl Start arabası alınacağını ve parkurun daha güzel ve yarışa daha el verişli hale getirmek için elimizden geleni yapacağımızı söyleyen Vali Çetin, birkaç sponsor bulup izlemeye gelenlere ikramda bulunulabileceğini kaydetti. 

Ayrıca her yıl yapılan Mahalli at yarışlarında sürekli kavgaların meydana gelmesi üzerine Jandarma komutanlığı tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Alınan güvenlik önlemleri sonucu at yarışları sorunsuz bir şekilde sona erdi.

Recep Çirik - Ağrı / KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 12:58:31
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 14:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kul IP: 81.215.107.xxx Tarih : 8.09.2008 10:51:31

atlar iyi koşuyor ama birde ağrı tarımı ileri gitse. il müdürü yılmaz zeren bu vilayete tek bir proje üretmeden yıllardır o koltukta oturabiliyorsa ağrı tarımıda ne yazık ki içler acısı durmunu korur. hasan kul... patnos