4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da çevre düzenleme toplantısı

Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır İlleri Çevre Planlama Bölgesi Toplantısı Ağrı Valiliği brifing salonunda yapıldı.

Çevre düzenleme planı yapılan illerin tanıtıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Muhittin Güler, Çevre Orman Bakanlığı Çevresel Etki ve Değerlendirme (ÇED) ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Medet Çınar, Planlama Daire Başkanı Erdal Kayapınar, İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Merih Seferoğlu ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili kamu kurum amirleri katıldı.

Toplantıda, çevre düzeni planının onaylanan 1/1000 ölçekli Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır Planlama Bölgesi çevre düzeni planı fiziki planlama kademelerinin ilkini oluşturdu ve yönlendirici nitelik taşıması nedeni ile planlama bölgesi dahilinde kalan illerde yapılacak imar planları ve bu plan kararları ele alındı. Bu kararlar doğrultusunda çevre planının hazırlanacağı ve yapılmış olan planlarda ise revizyon uygulanacağı görüşüldü.

Toplantıda ilk olarak ÇED hakkında bilgi veren Çevre Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Medet Çınar, projenin önemine değindi.

Bu bölgeler için büyük önem arz eden çalışmanın tamamlanmasıyla kalıcı kararların alınacağına da dikkat çeken Çınar, işi büyük bir titizlikle götürdüklerini ve önemli adımları atacaklarını söyledi. Çevre Orman Bakanlığı Planlama Daire Başkanı Erdal Kayapınar ise 1/1000 ölçekli çevre düzeni hakkında bilgi verdi. Ardından da projeyi gerçekleştirecek olan firma yetkilileri söz aldı ve çevre düzenlemeleri hakkındaki proje bilgilerini katılımcılarla paylaştılar.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?