4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da dilenciler çoğaldı

Ağrı'da dilencilerin sayıları her geçen gün artıyor. Özellikle cami önlerinde, kaldırımlarda, vatandaşların giderek, para toplayan dilenciler vatandaşlardan tepkisine neden oluyor. Bu durumdan rahatsızlık duyan vatandaşlar sakat veya çalışamadığından dolayı dilenen gerçek anlamda ihtiyaç duyan muhtaçla, para sömüren dilenciyi ayırt etmekten zorlandıklarını dile getirdiler.

Günde yirmi dilencinin karşına çıktığını söyleyen Çetin Gündüz, yetkililerden bunun önüne geçmesini istedi. Gerçek anlamda paraya ihtiyacı olan fakirin dilenmek için utanacağını dile getiren Çetin Gündüz, "Gerçekten paraya ihtiyacı olan insan utanır sıkılır para isteyemez. Ben bu dilenenlerin paraya ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Zaten birçoğu çevre illerden geliyor. Nedendir bilinmez Ağrı dilencilere cazip geliyor. Şebeke gibi çalışıyorlar. Üç dört koldan camilileri gezerek kimisi esnaflara, kimisi yolda yürüyen vatandaşlara musallat olup para vermeyene kadar peşini bırakmıyor. Ağrı dilencinin sayı gün geçtikçe artıyor. Birisine veriyorsun diğeri geliyor. Birde alışan tekrar geliyor. Artık yok demekten bıkıyoruz" dedi. 

Denetimlerin sıklaştırılması gerektiğinin altını çizen Hasan Yılmaz ise, "Her köşe başında bir dilenci var. Hiç denetim yapılmıyor. Bazen polislerin küçük yaşta çocukları topladığını görüyoruz ama çocuklar tekrar ailelerine teslim ediliyor ve yine dilenmeye başlıyorlar. Bu iş Ağrı'da adeta bir sektör olmuş durumda. Birçoğu başka şehirlerden Ağrı'ya dilenmeye geliyor. Bunun önüne geçilmesi gerekir" dedi

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 12:24:50
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 12:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EREN PATNOS LU IP: 78.187.45.xxx Tarih : 1.10.2008 13:55:57

BEN BU İNSANLARI ANLAMIYORUM GİDİN KARDEŞİM VEKİLİNİZ CEMAL KAYA NIN YANINA VERSİN SİZE ŞİRKETLERİNDE İŞ GÜZELCE ÇALIŞIN BAKIN NE GÜZEL HERYERDE ŞANTİYELERİ VAR VANLISI AĞRILISI MUŞLUSU ÇALIŞIYOO YANINDA ÜSTELİK SEÇİMDE YAKIN OLMAZ MI YANİİİİ (İST ADLİYE SARAYINDA İŞ ÇOKK )))))))