4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da düzenlenen festival anlamını yitirdi

 Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen 3. Kültür-Sanat ve Turizm Festivali'nde yapılan meşale yürüyüşü sırasında terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı.
Dün akşam saatlerinde belediye binası önünde Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay'ın yaktığı meşale ateşi ile yürüyüşe start verildi. Başkan Mukaddes Kubilay'ın da katıldığı meşale yürüyüşü sırasında bir grup teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Grup, "Apo'ya özgürlük", "Savaşta ve barışta seninleyiz Öcalan", "Bı can bı ğun en bı terane ey serok" sloganlarını atarak Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Şehir Stadyumu'nda meşale yürüyüşüne son verdi. Gruba güvenlik güçleri tarafından müdahale edilmemesi dikkat çekti.
Yürüyüşün ardından Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Şehir Stadyumu'nda Koma Çiya tarafından verilen konsere yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
iha-ağrı
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2004 Cumartesi 12:54:00
Güncelleme :26 Haziran 2004 Cumartesi 13:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
masis akurgal IP: 81.213.216.xxx Tarih : 31.07.2004 13:33:22
Festival üç yıldır düzenleniyor ve siz sadece atılan sloganı buraya bırakıyorsunuz.Aynı sıloganlar başkente hergünvar ama festivaller böyle karalanmıyor.Neden burası! Doğu bölgesi mühürlü bölge.Bizler bu ülkede sadece tc kimlikli insanlarız bu ülke için asker olduğumuzdada gerila muamelesi gördük ilkokula giderkende.acı yazmak istiyorsanız çocukların üzerine açılan ateşleri yazın ozaman yalan yazıyorum berki size göre ama görmenizi isterdim 12 yaşında kendi ülkenizin askeri sizi nasıl kurşunluyor 12 yaşında göz altına nasıl alınıyor bir çocuk sırf kimliksiz diye.ben bu ülkeyi ülkem olarak kabul edemiyorum bana sadece oksijen verdi ama onuda kanımı dökerek.Ama dayanamıyorum kendi şehrim böyle karalanınca ne buya devlet festival yapsında millet slogan atmasın.bugüne kadar bu bölgede netürbi etkinlik yapılmış bi araştırın bakalım siz güya haber yapıyorsunuz.madem öyle iyide yazın köttüyüde. Ben bu ülkeden utanç duydum ben dökülen kandan ben medyanızdan sanatçınızdan ve kendimden isterseniz silin bu yorumu gerçi yorumdan başka herşeye benzedi.ama ben içimi döktüm silsenizde gam yemem.