2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Ağrı'da hasta kurtarma operasyonu

AĞRI'DA HASTA KURTARMA OPERASYONU

Ağrı'nın Patnos ilçesinde rahatsızlanan 7 yaşındaki çocuk, İlçe Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışması sonucu hastaneye kaldırıldı.

Gençali köyünün Canik mezrasında ikamet eden Şerif ve Fatma Demirkıran'ın 7 yaşındaki oğulları Habip Demirkıran, aniden rahatsızlandı.

Anne ve babası tarafından 10 kilometre uzaklıktaki Çiçek köyüne getirilen Habip Demirkıran için İlçe Özel İdaresi ekipleri harekete geçti. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı yolda eksi 20 derecede çalışmalarını sürdüren ekipler, tipi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Zorlu bir yolculuktan sonra Habip Demirkıran köyden alınarak sabaha karşı saat 03.30'da Patnos Devlet Hastanesi'ne getirildi. Müşahede altına alınan Habip Demirkıran'ın havale geçirdiği bildirildi.

Patnos Özel İdare Müdürü Mehmet Ergün, son günlerde kar yağışından dolayı köy yollarının kapandığını belirterek, ''Yol açma ekiplerimiz ne kadar çalışsa da yağan kar, açılan yolları yeniden kapatıyor. Her şeye rağmen güç şartlar altında hastamızı kurtarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Akşam aynı köyün yolunu ulaşıma açmıştık ama yoğun tipi ve fırtına yolu tekrar kapattı. Köye ulaşmak ve hastayı hastaneye yetiştirmek 3,5 saat sürdü ama bir insanın hayatını kurtarmak hepimizi sevindirdi. İnşallah hastamız kısa sürede iyileşir" diye konuştu.

AĞRI'DA HASTA KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 11:40:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 14:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?