4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da karla mücadele

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar başkanlığında, kış mevsiminde karla mücadele ve trafik tedbirlerinin ele alındığı bir toplantı yapıldı.


Valilik toplantı salonundaki toplantıda, kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşan yağmur, tipi, kar yağışı, sis ve buzlanmaya karşı alınacak tedbirler ele alındı. Ağrı'da karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşullarının trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyebileceği ve trafik kazalarında daha büyük artışlar meydana gelebileceği dikkate alınarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasının, huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerinin temininin amaçlandığı belirtildi.


Toplantının açılışında, katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde bilgiler veren Trafik Şube Müdürü Murat Günaydın, Ağrı'da 2006-2007 yaz döneminde 116 kazada 253 yaralanma, kış döneminde ise 61 trafik kazasından 123 yaralanma olayı olduğunu belirti. Ağrı'da kışın daha az kaza ve daha çok yaralanma olduğunu belirten Günaydın "Ağrı'daki kış şartları çok çetin geçtiğinden dolayı 48 personelimizle birlikte sürekli trafik denetimi yapacağız. Kışa girerken araçlar detaylı olarak bakıma alınmalıdır. Sürücüler araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı mutlaka bulundurmalıdırlar. Gerekli teçhizatları olmayan araçların geçişine izin vermeyeceğiz" dedi.


Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar ise konuşmasında, kamuya ait araçların bakıma alınmasını ve bunların hazırda tutulması gerektiğini belirterek, kaza ve arıza sonrası çevre emniyetinin önemine değindi. Vali Akpınar, kaza sonrası arkadan gelen araçların kazaya karıştığını belirterek "Kaza sonrası çevre emniyeti süratle alınmalı. Kaza yerine ulaşan ekip kaza bölgesine süratle uyarı levhaları bırakmalı" dedi.


Vali Akpınar, geçen yıl Ağrı'da başlattıkları ve Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle diğer illerde de uygulanan hamile bayanların doğumuna kadar şehirde ağırlanması projesinin bu sene de devam edileceğinin söyledi.
Toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, milli eğitim, karayolları, sağlık ve devlet su işleri müdürlüklerinden yetkililer katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 12:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet can IP: 85.104.55.xxx Tarih : 13.12.2007 14:25:39

Yesinler mücadelenizi.Bir sizin bu mücadeleniz bir de GSnin UEFAdaki mücadelesi hayranım mücadelenize.Tavuk gibi yatmaktan başka yaptığınız yok.Aslında o kadarını da göremiyorum sizde ama neyse bakalım.