4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da kış

Ağrı'da dondurucu soğukların ardından son günlerde yaşanan kar yağışı hava sıcaklığının az da olsa yükselmesine sebep olurken, ulaşımdaki sıkıntılar ise sürüyor. 

Yaşanan güzel havayı fırsat bilen öğrenciler, soğuklar yüzünden yer yer buz tutan Murat nehri üzerinden kayan çocuklar muhtemel tehlikelere aldırış etmiyorlar. Önceki yıllarda nehrin tamamının bu dönemlerde donduğunu belirten vatandaşlar ise suyun sığ olduğu bölgelerde buzun kırılmayacak kadar kalın olduğunu belirtiyorlar. 

Erzurum Caddesi üzerinde bulunan araçlar ilginç görüntüler ortaya çıkartırken, Ağrı Valiliği çatı, ağaç ve çanak antenlerde oluşan buz sarkıtlarına karşı vatandaşları uyarıyor. 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında eksi 3.2, gündüz saatlerinde ise sıfırın üstünde 3 derece olduğunu, kar kalınlığının ise 29 santimetre olduğunu bildirdiler. İl Özel İdaresi yetkilileri ise merkez ve ilçelere bağlı 150 köy yolunun ulaşıma kapandığını, kapanan köy yollarının açılması için 43 araçla müdahale edildiğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?