8
Mayıs
2024
Çarşamba
AĞRI

Ağrı'da kuş gribi uyarısı

Ağrı Tarım İl Müdürü Yılmaz Zeren, Ağrı'da 2 farklı noktada meydana gelen kuş ölümleriyle ilgili yapılan analizlerin 'Negatif' çıktığını söyleyerek, göç mevsimi nedeniyle vatandaşlardan kuş gribi konusunda dikkatli olmalarını istedi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve muhtemel bir tehlikeye karşı ter türlü önlemi almaya çalıştıklarını belirten Yılmaz Zeren, özellikle içinde bulunulan ayın çok tehlikeli olduğunu bildirdi. Kanatlı kuşların göç mevsimi ve havaların yağmurlu olması nedeniyle sulak alanlardan geçtiklerini ve konakladıklarını belirten Zeren, "Kuşların göç ettiği bu ayda yağışlar devam ettiği için kuşların sulak alanlarda konaklama ihtimali çok daha fazladır. Bu konuda ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlardan isteğimiz kanatlı hayvan ölümlerini bize bildirmeleridir" dedi. 

Ağrı Havaalanı çevresi ve Yazılı Köyü yakınlarında meydana gelen kuş ölümlerinin vatandaşlarda tedirginliğe yol açtığını ve ölen kuş numunelerini alarak Erzurum Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde gönderdiklerini ifade eden Zeren, "Her iki alanda yapılan tetkiklerde bir bulguya rastlanılmamıştır. Kuş gribi vakasının ilde tespit edildiği günden bugüne kadar şehirde tüm kanatlı hayvanları topladık ve vatandaşlar da daha duyarlı hale geldi. Özellikle Doğubayazıt'ta 4 çocuğun kuş gribinden dolayı hayatını kaybetmesinin ardından halk daha duyarlı oldu. Bizde elimizden geldiğince dağıttığımız broşürler ve yaptığımız toplantılarla halkı bu konuda uyarıyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 15:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?