5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrı’da okullar bir gün tatil edildi

Hamur, Tutak, Taşlıçay, Doğubayazıt ve Eleşkirt’te ilçe merkezleri ve köyleri dâhil olmak üzere, ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün(02.01.2008 günü) ara verildi.

Ağrı Merkez ilçe, Diyadin ve Patnos’ta ise sadece köy okulları ve taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün(02.01.2008 günü) ara verildi.

Ağrı Merkez, Diyadin ve Patnos ilçelerinin merkezlerinde ise eğitime ara verilmedi, buralarda eğitime devam edilecek. Ağrı Valisi Mehmet Çetin, kent merkezi ve tüm ilçelerde etkili olan kar yağışının 2 gün süreyle devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Şehir merkezinde kar kalınlığının 50 santimetreyi, bazı ilçelerde ise 70 santimetreyi bulduğunu belirten Vali Çetin, Hamur, Tutak, Taşlıçay, Doğubayazıt ve Eleşkirt’te ilçe merkezleri ve köyleri dâhil olmak üzere, ilk ve orta dereceli okullarda, Ağrı Merkez, Diyadin ve Patnos ilçelerinde ise sadece köy okullarında ve taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün (02.01.2008 günü) ara verildiğini ifade etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ağrı Valisi Mehmet Çetin; ‘Ağrı'da etkili olan kar yağışı sonrası çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. İl Merkezi ve İlçelerde toplam 344 köyümüzün yolu kar yağışından dolayı kapandı. Kar yağışının durmasına müteakip yol açım çalışmalarına tüm hızıyla başlanılacak, kar temizleme ekibi ve araçları olarak iyi durumdayız ve kar yağışından dolayı kapalı olan köy yollarımızı en kısa zamanda ulaşıma açık hale getirileceğiz.’ dedi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 11:08:18
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 20:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?