4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da resepsiyona katılım büyüktü

Ağrı Valisi Mehmet Çetin tarafından verilen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu büyük ilgi gördü. 

Vali Çetin, 85. yıl kutlamalarını protokol, şehit yakınları, gaziler ve basın mensuplarıyla birlikte yaptı. Vali Mehmet Çetin tarafından verilen resepsiyona ilgi büyük oldu. Ağrı Polis Evi'nde verilen resepsiyona çok sayıda davetli katılırken, Vali Mehmet Çetin ve eşi Nezihe Çetin, davetlileri kapıda karşıladı. 

Vali Çetin, yaptığı konuşmada, ülke olarak cumhuriyete ilelebet sahip çıkılacağını ifade ederek, "Cumhuriyet bir ırkın, bir milletin, bir sınıfın değil, milletin egemen olduğu bir irade sistemidir. Büyük Atatürk 85 yıl önce bu tespiti yapmış ve bugünkü laik cumhuriyetin temellerini atmıştır. Bir milletin yaşaması için sağlam karakterli inançlı ve idealist gençliğe sahip olmasıyla mümkündür. Ülke olarak zor bir coğrafyada bulunuyoruz. Bazı güçler her seferinde farklı senaryolarla yüce Türk milletini zaafa uğratmak ve onun evlatlarını birbirine düşürmek için akla hayale gelmeyen oyun ve planları sahneye koymaktadır. Oynanmak istenen kirli oyunu millet olarak ibretle ve uyanık şekilde takip ediyoruz. Bu oyunu bozacak hain odakların karanlık niyetlerini kursaklarında bırakacağız. Ülkemizin üzerinde çıkar hesabı yapan güçler iyi bilsinler ki, bu milletin evlatları dün olduğu gibi bugün de her türlü tehdide sabır ve metanetini bozmadan hak ettikleri dersi verecektir" dedi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal resepsiyona katılanları masalarına gidip bayramlarını kutladılar. Şehit yakınları ve gazilerle uzun uzun görüşen şehit ve gazi yakınlarının dertlerini dinleyip hasbıhal eden Vali Çetin; 

‘Bizler bayrak, namus, bağımsızlık ve maneviyatımız için yaşarız. Eğer bunlar tehlikeye girerse gözümüzü kırpmadan şehit ve gazi oluruz. Makamların bazıları dünyada, bazıları ise ahirette geçerlidir. Ancak şehitlik ve gazilik makamları her iki alemde de en üst makam sayılır. Bu gün bu bayrak dalgalanıyor, ezanlar sükun içerisinde okunuyor, fabrika bacaları huzur içerisinde tütüyorsa bunlar vatan evlatları mukaddes şehitlerimiz sayesindedir. Biz bu cennet vatan için bir değil, bin tane canımız olsa feda etmeye hazırız. Bu cennet vatan için can vermiş şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize elimizden gelen tüm yardımları yapmaya hazırız, onların dertleri bizim dertlerimizdir.’ dedi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:37:38
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 16:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?