4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da sağlık skandalı: Ücretini ödeyemediği ambulans gelmeyince canından oldu...

 Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Karabulak Köyü'nde oturan ve yaz mevsiminin gelmesi nedeniyle ailesi ile birlikte Sinek Yaylası'na çıkan Salih Taştan (15), fenalaşınca babası Heybet Taştan tarafından Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan ve hemen teşhis konulamayan Taştan, iç beyin kanaması şüphesi ile Erzurum Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Kendi imkanları ile oğlunu Erzurum'a götürmeyeceğini belirten baba Heybet Taştan'dan hastane yetkililerinden oğlunun ambulansla gönderilmesini istedi. Hastane yetkilileri kendilerinden 90 milyon lira para isteyince baba Taştan, "Param yok, imkanım da yok." dedi. Bunun üzerine Salih Taştan ve baba Heybet Taştan ambulans konusunda olumsuz yanıt verilerek evlerine geri gönderildi. Baba ile oğul, geceyi bir yakınlarının evinde geçirdi. Sabah Doğubayazıt Kaymakamlığı'na giderek Yeşil Kart alabilmek için müracaatta bulunan Baba Heybet Taştan, işlemleri bitirmek üzere olduğu sırada akrabasının evinde bulunan oğlununun hayatını kaybettiğini öğrendi.

Oğlunu kaybettikten sonra cenazesini köye götürmek için Ağrı Devlet Hastanesi'nden tekrar ambulans isteyen acılı babadan yeniden para istendi. Oğlunun hastalığında bulamayan parayı bu defa Taştan'ın bazı yakınları verererek cenazeyi Karabulak Köyü'ne getirdiler. Salih Taştan'ın cenazesi ailesi ve yakınlarının gözyaşları içinde toprağa verilirken, cenaze sonrası Ağrı Devlet Hastanesi yönetimine büyük öfke vardı. Oğlunun 90 milyon liraya kurban gittiğini bunun üzüntüsünü bir ömür yaşayacağını belirten baba Heybet Taştan, oğlunun mezarının başında saatlerce gözyaşı döktü. Sahipsiz oldukları için kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini bu yüzden oğlunu kaybettiğini belirten baba Taştan, "Depremde yayladaydık ve tüm aile yara almadan kurtulduk. Şimdi ise 90 milyon lira bulamadığım için oğlumu kaybettim. Benim başıma geldi umarım başkasının başına gelmez." şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili bilgisinin olmadığını böyle bir durum ile ilgili kendisine kimsenin ulaşmadığını belirten Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Yüce, Salih Taştan'ın ölüm olayını İHA muhabirinden öğrendiğini söyledi. Bugüne kadar böyle bir uygulama yapmadıklarını, parası olmayan hastalara bile taahhütname karşılığında ambulans verdiklerini belirten Yüce, "Böyle bir durumun yaşanacağına ihtimal vermiyorum. Çünkü bu zamana kadar parası olmayan bir çok kişiye ambulans verdik. Bu aileye vermememiz için hiç bir neden yok. Ancak bana böyle bir konu gelmedi." dedi.
iha-kars
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 15:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?