5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrı'da sağlık skandalı!

Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturan Vural ailesi, rahatsızlanan 4 yaşındaki oğulları Umut Vural'ı Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdü.

Acil servisinde yapılan müdahale sonucunda doktorlar, "Hiçbir şeyi yok ancak beyin MR'ı çekilse iyi olur" dedikleri çocuğu Erzurum'a sevk etti. Ambulansla yola çıkarılan hasta, Eleşkirt mevkiinde hayatını kaybedince acılı aile doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çocuğunun ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia eden baba Mustafa Vural (26), doktorların oğlunun hastalığı ile yeterince ilgilenmediğini söyledi. Göz göre göre oğlunu kaybettiğini belirten baba, "Çocuğum aniden fenalaşınca hastaneye getirdim. Burada yapılan kontroller sonucunda çocuğumun hiçbir şeyinin olmadığını ancak bazı tetkikler için Erzurum'a gitmesinin iyi olacağını söyleyerek sevk ettiler. Eleşkirt'e geldiğimde çocuğum can verdi. Olayın ardından Eleşkirt'te şikayetçi olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Çocuğumun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Trabzon'a gönderildi" dedi.

Oğlunun ölümünden dolayı günlerdir ağladığını ve olayı kabullenemediğini dile getiren Anne Nahide Vural ise, "Benim başıma gelen kimsenin başına gelmesin. Çocuğumun bir şey yoksa neden Erzurum'a sevk ettiler? Çocuk kendinde değilken uyutmak için niçin iğne yaptılar? Davacıyız. Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın" diye konuştu.

Çocuklarının mezarı başında gözyaşı döken acılı anne baba, oğlunun ölümünden sorumlu olan doktorlar hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.

Bu arada hastane yetkilileri, çocuğun durdurulamayan havale nöbeti geçirdiğini, MR çekilmesi ve yoğun bakım servisinde tutulması için Erzurum'a gönderildiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 11:09:01
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 12:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?