5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrı'da Şiir Şöleni

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Ağrı Valiliği ile ortaklaşa düzenleyecekleri şiir şöleninde Ağrılı şairlerle Ağrı halkını buluşturacaklarını söyledi.

Ağrı'da ilk defa düzenlenecek olan 1. Uluslararası Şiir Şölenin 17-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten Prof. Dr. İrfan Aslan, bu şölenin İshakpaşa Sarayı'nda yapılacağını söyledi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak kültürel ve sanatsal anlamda Ağrı halkına bir şeyler sunmak istediklerini dile getiren Prof. Dr. Aslan "Burada bizim amacımız Ağrı halkına kültürel bir açılım sağlayıp, bu konularda bilgilendirmek. Çünkü buraya atandığım zaman ilk konuşmamda üniversitelerin halka kültürel, ekonomik ve sosyal gibi çeşitli konularda açılımlar sağlayacağını vurgulamıştım. Bu bağlamda böyle bir şiir şöleni düşündük. Şiir şöleninin Doğubayazıt ilçesinde yapmamamızın nedeni Ağrı'nın tarihi ve turistik yerlerinin burada olmasıdır. Ağrı Dağı, Meteor Çukuru ve en önemlilerinden biri de İshak Paşa Sarayı. İshak Paşa Sarayı'nda böyle bir program planladık. Bunu planlarken ikinci amacım Ağrı'nın çok değerli insanlarını da Ağrılılarla buluşturup, Ağrı halkına tanıtmak. Mesela Ağrılıların
belki yüzde 90'ı Yavuz Bülent Bakiler'in, Ahmet Metin Şahin'in Ağrılı olduğunu bilmez. Ama bu şairlerimiz Ağrılıdır. Bu insanlar Ağrı'nın bağrından çıkmış, özveriyle Türkiye'de çalışmış saygı değer insanlardır. Bunları Ağrılılarla buluşturmak istedik. Bu şölenin uluslar arası olmasını istedim. Türkiye, Nahçivan, Azerbaycan, Irak, Kosova'dan şairler davet ettik. Baharın güzel bir zamanında Ağrımız şenlenecek. İnşallah gözümüzün akıyla çıkarız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 16:29:40
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 16:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?