5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrı'da sınır kapısı sevinci

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erat, Gürbulak Sınır Kapısı'nın yeniden ticarete açılacak olmasının Ağrı halkını sevince boğduğunu, bu konuda en büyük hayallerinin gerçek olduğunu söyledi.


Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Mehmet Erat, Ağrı'da 11 yıllık özlemin sona erdiğini söyledi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatı ile sınır kapılarına komşu illerde ticaretin serbest bırakıldığını ve akaryakıt dışında tüm ürünlerin getirilebileceğini vurgulayan Erat "11 yıldan beridir kapalı olan sınır kapımız ticarete açılmıştır. İlimizin kalkınmasına büyük fayda sağlayacak Gürbulak Sınır Kapısı'nın açılması için başlattığımız girişimler olumlu sonuçlar verdi. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yoğun gayretleri neticesinde sınır kapımız ticarete açıldı. Önümüzdeki günlerde Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın desteği ile ilimize Ankara'dan uzman ekipler gelerek esnaflarımıza sınır ticareti hakkında bilgilendirme toplantıları yapacaklar. Başkanlığım
sürecinde hayallerimden ilkini gerçekleştirdim. Projelerimize ve çalışmalarımıza bundan sonra daha da hız vereceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 12:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?