4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı’da tiyatro keyfi

Ağrı Valiliği tarafından düzenlenen Ağrı Dağı Efsanesi Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri kapsamında sahnelenen “Çılgın Dünya” adlı tiyatro oyunu, izleyenlere neşeli anlar yaşattı.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda sahnelenen oyunu Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Vali Yardımcısı Selami Kapankaya, Vali Yardımcısı İlker Özerk Özcan Hamur Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Bilgili, kurum müdürleri ve vatandaşlar ilgiyle izledi.1500'ün üstünde oyun yazmış yazar Lope de Vega’nın “Çılgın Dünya” adlı eserinde evrensel bir tema olarak aşk konusu işleniyor.

Kadın ile erkeğin vazgeçilmez yaşam kaynağı olarak gördüğü aşkı delilik söylemiyle özdeşleştiren oyun, Türkçe popüler şarkılarla yeniden yorumlandı. Dünyanın var oluşundan beri müziğin evrensel özelliğinin tarihsel özelliğinden hep bir adım önde olduğunu anlatan oyunda, aşk ve müziğin bir araya gelişiyle tüm dillerin ve kavramların karışarak tek bir sese dönüştüğü mesajı veriliyor.

Oyun, biçim açısından geçmişin dokusunu koruyarak dönemin tadını damaklarda bırakmayı, seçilen müziklerle de oyundaki kişiliklerin yaşadığı olayları örtüştürerek seyircileri yaşadıkları çağa getirmeyi hedefliyor. Oyundaki karakterlerden Don Floriano’yu Cem Zeynel Kılıç, Don Valerio’yu Özgür Titiz, Pissano’yu Hüseyin Baylan , Dona Erifila’yı ise Ebru Evren canlandırdı. Genel Sanat Yönetmenliğini Nurullah Tuncer, çevirmenliğini Adalet Cimgöz, dekor tasarımını Barış Dinçel’in yaptığı Çılgın Dünya tiyatro oyununun müzik düzenlemesini Selim Atakan yaptı.Tiyatro gösterisi, izleyenlerce uzun süre ayakta alkışlandı.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:22:33
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 13:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?