4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'da uyuşturucu ve sahpe para yakalandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin Gürbulak Sınır Kapısı'nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, 100 kilo eroin ile 10 bin adet sahte madeni Euro ele geçirildi. Olaylarla ilgili yakalanan 1'i İran uyruklu 2 kişi tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, edinilen bir istihbarat üzerine dün İran'dan Türkiye'ye giriş yapan ve İspanya'ya gideceği belirtilen TIR'a baskın düzenlediler. Narkotik köpekleri Maço ve Şaşa'nın TIR'da yüklü eşyaya tepki vermeleri üzerine yapılan aramada, baskı balataları altına zulalanamış yaklaşık 100 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltını alınan sürücü H.F. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

10 BİN ADET SAHTE MADENİ EURO
Aynı gün İran'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsüne de baskın düzenleyen Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekipleri, yaptıkları aramada koltuk altına gizlenmiş 10 bin adet sahte madeni Euro'yu ele geçirdiler. Konu ile ilgili yakalanan H.H. isimli İran uyruklu şahıs sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

SAHTE PARA DAHA HAFİF
Yetkililer orijinaline benzeyen paralar hususunda vatandaşları uyardılar. Sahte paranın ortasındaki sarı madenin, sert darbeyle vurulması halinde orta düştüğünü anlatan yetkililer, ayrıca sahte madeni paraların orijinallerinden daha hafif olduğunu belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?