4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrılı dağcılar Kösedağ'a tırmandı

Ağrı Dağcılık İl Temsilciliği'nce hafta sonu Eleşkirt ilçesi sınırları içersinde bulunan Kösedağ'a bir tırmanış gerçekleştirildi.

Kösedağ tırmanışına Dağcılık Ağrı İl Temsilcisi Servet Arslan ve Oksal Onursal'ın rehberliğinde biri bayan olmak üzere 8 kişi katıldı. 3.433 rakımıyla Ağrı ilinin en yüksek dördüncü, Türkiye'nin ise ilk 10 içerisinde bulunan Kösedağ'a tırmanan dağcılar, zorlu etapları geçerek zirveye ulaştılar.

Tırmanış hedefleri konusunda açıklama yapan Dağcılık İl Temsilcisi Servet Arslan, "Geçtiğimiz hafta dağcı rehberimiz Oksal Onursal ile birlikte 23 kişinin katıldığı Ağrı'nın 2.200 metre rakımlı Bubi Dağı'na yürüyüş ve tırmanış yapmıştık Bu hafta da Haziran ayı içersindeki faaliyet çalışmamız içersinde 3.433 rakımlı Kösedağ tırmanışını gerçekleştirdik, Hedefimiz önümüzdeki ay içersinde ilimizin ikinci büyük Dağı olan Süphan ve "Büyük Ağrı Dağı'na zirve yapmaktır. Bu çalışmalarımız ile asıl hedefimiz Ağrı Dağı'na yakışır bir şekilde altyapı çalışmasına başlayarak Ağrı Dağı'na yakışan dağcılık sporunu ve rehberliğini yapacak sporcu yetiştirmektir. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor il Müdürü Ayhan Yıldırım'a da teşekkür ederiz. Çalışmalarımızın ileriki safhaları içinde Federasyon Başkanımız Alaattin Karaca'nın da desteklerini bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 11:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?