5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ağrılı gençler golfle tanışacak

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ağrı'da 3 okula yapacakları golf sahaları ile ilgili olarak incelemelerde bulunmak üzere kente geldi.

Ağaoğlu, havaalanında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ayhan Yıldırım tarafından karşılandı. Yaklaşık 3 ay önce yaptığı açıklamayı hatırlatan Ağaoğlu, "Ağrı'da 3, Ardahan'da 2 ve Erzurum'da 3 okula golf sahası yapacağımıza söz vermiştim. Bu çalışmaları yerinde görerek, yardımcı olmak amacıyla geldim" dedi.

Golf sahalarında kullanılmak üzere malzeme ve neşriyat yardımı yapacaklarını da belirten Ağaoğlu, şunları söyledi.

"Doğubayazıt'ta İshakpaşa Sarayı ile Ağrı dağı arasında bulunan bin 500 metrekarelik alanda bulunan yere golf sahası yapılacak. Bu saha, ABD'deki kadar kaliteli olmasa da İngiltere ve İskoçya'daki seviyede olacak. Golf sahası, Mayıs veya Haziran ayı içerisinde bitmiş olacak."

Golfün sadece "zengin sporu" olmadığını dile getiren Ahmet Ağaoğlu, "Bu sporu halkla birleştireceğiz. Önümüzdeki yıl da Doğubeyazıt'ta Amatör Golf Şampiyonası düzenleyeceğiz" dedi. Ağaoğlu, Kuvayı Milliye İlköğretim Okulu'nda kurs alan lastik ayakkabılı bir öğrencinin kar üzerinde yaptığı golf çalışmasını da keyifle izledi.

Servet Arslan
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 21:37:56
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 11:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?