4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrılılar kışa hazırlanıyor

Kış mevsiminin çok şiddetli yaşandığı iller arasında bulunan Ağrı'da vatandaşlar kış hazırlıklarını iyice hızlandırırken, kışlık patates, soğan ve bakliyat satışlarında artış yaşanıyor. 

Ağrı'da özellikle kırsal bölgede yaşayan vatandaşlar kışlık patates, soğan ve bakliyatlarını depolamaya başladı. Hasat mevsimi nedeniyle ürünlerin fiyatlarının ucuz olması sonucu kışlık ürünleri çuvalla alan vatandaşlar, kış aylarındaki fiyat artışlarından etkilenmek istemiyor. 

Kış aylarında bu yiyeceklerin fiyatlarının yaklaşık iki katına çıktığını belirten Nazım Karakoç adlı vatandaş, "Ağrı'da yaklaşık 6 ay kar altında yaşıyoruz. Bu nedenle kış ayında en fazla tüketilen ve bozulmayan bu sebzeleri daha ucuza mal etmek için çuvalla alıyoruz. Bu sayede hem uzun süreli kış ihtiyacımızı karşılıyor, hem de ucuza mal ediyoruz." dedi. 

Çiftçilikle uğraşan Yusuf Alpaslan ise hasat mevsimi sonrası vatandaşların kışlık ihtiyaçları için patates ve soğanı çuvalla aldıklarını söyleyerek, işlerinin bu nedenle iyi olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:41:39
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 13:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sıddık taştan IP: 88.228.175.xxx Tarih : 5.11.2008 12:19:49

ah canım agrım benim. aslında kış demek 6 ay kar demek.kömürün tonü bin ytl eşit 3 ton 3 bin ytl yakıt demek.hava kirliliğindevlet eliyle dagitilan yardım kömürü demek.sectıgımıiz 5 vekilin sorumsuzlugu demek belediyeyi hiç zaymıyorum cünki o hiç demek...uyan artık agrılı...