4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ağrı'nın kış alışverişi

Kış mevsiminin çok yoğun yaşandığı illerden Ağrı'da vatandaşlar kış hazırlıklarını iyice hızlandırırken, kışlık patates, soğan ve bakliyat satışlarında artış yaşanıyor.

Kış mevsiminin ağır geçtiği illerden Ağrı'da özellikle kırsal bölgede yaşayan vatandaşlar kışlık patates, soğan ve bakliyatlarını depolamaya başladı. Hasat mevsimi nedeniyle ürünlerin fiyatlarının ucuz olması sonucu patates, lahana, soğan gibi kışlık ürünleri çuvalla alan vatandaşlar, kış aylarındaki fiyat artışlarından etkilenmek istemiyor. Ailelerin kalabalık olduğu da gözönüne alınırsa bu günlerde sebze pazarları oldukça hareketli.

Kış aylarında bu yiyeceklerin fiyatlarının yaklaşık iki katına çıktığını belirten Mehmet Gülüm adlı vatandaş, "Ağrı'da yaklaşık 6 ay kar altında yaşıyoruz. Bu nedenle kış ayında en fazla tüketilen ve bozulmayan bu sebzeleri daha ucuza mal etmek için çuvalla alıyoruz. Bu sayede hem uzun süreli kış ihtiyacımızı karşılıyor hem de ucuza mal ediyoruz." dedi.

Çiftçilikle uğraşan Hamit Kartal ise, hasat mevsimi sonrası vatandaşların kışlık ihtiyaçları için patates ve soğanı çuvalla aldıklarını söyleyerek, işlerinin bu nedenle iyi olduğunu ifade etti.

Mustafa Ali Güngör/zaman
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 09:40:17
Güncelleme :20 Kasım 2007 Salı 09:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?