2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Ağrı’nın yıldızları İsviçre yolunda

AĞRI’NIN YILDIZLARI İSVİÇRE YOLUNDA

Geleceğin Messi ve Maradonaları ilk sınavdan alınlarının akıyla çıktı. Yapılan seçmelerde teknik heyet adeta büyülendi.

Seçmelerde teknik heyetin beğenisini kazanan minkler İsviçre’de, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine söz verdiler, “Bize güvenenlerin başını yere eğdirmeyeceğiz” diyerek iddialı konuştular.

Ağrı’ya hayat verecek olan Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi kapsamında İsviçre’ye gidecek olan futbol takımının seçmeleri teknik kadro gözetiminde yapıldı. Türkiye’yi İsviçre’de temsil etmek ve Ağrı’nın gururu olmak için seçmelere katılan miniklerden anlamlı destek ise babalarından geldi. Seçmeler boyunca minikleri yalnız bırakmayan veliler bir yandan da çocuklarının başarılı olması için dua etmeyi esirgemedi.

Erzurumspor da başarılı çalışmalara imza atan Sebati Öztürk ile Öner Biricik’in yanısıra takımı İsviçre’ye götürecek olan Mehmet Kayrım’ın gözetiminde yapılan seçmeler nefesleri kesti. Adeta kıran kırana geçen seçmelerde kemik sesleri çıkarken, teknik kadrodan tam not almak için ter döken minikler bütün hünerlerini sergiledi.

Geçtiğimiz günlerde ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler arasından seçilen 260 kişiden elemler sonrası kalan önce 60’a daha sonra 24’e indirildi. İsviçre’de gerçekleşecek olan Aara-Masters U-11 turnuvasında, Türkiye’yi temsil edecek olan 12 kişilik takımın kadrosu da dün yapılan final seçmeleriyle belirlendi.

AĞRI’NIN YILDIZI SİZLERLE PARLAYACAK

Vali Vekili Selami Kapankaya ve ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek yaptıkları konuşmalarda miniklerin sergiledikleri performansa hayran kaldıklarını belirttiler. Kapankaya, İsviçre’ye gidecek ekipten umutlu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu;

“Bugün Ağrı ilimizde İsviçre’de gerçekleşecek olan bir turnuvaya katılmak üzere seçmeler yapıldı. Bu seçmeler sonucunda bu 12 kişilik kadromuz bizi Avrupa’da büyük takımların alt yapılarının katıldığı bir turnuvada temsil etme hakkı kazandı. Ağrı’dan bu turnuvaya giden, çocuklarımız ülkemizi, ilimizi ve kendilerini Dünya arenasına tanıtacaklardır. Bu projenin Ağrı için çok önemli olduğunu düşünüyor, sporun doğuda, ilimizde oluşabilecek herhangi bir negatif hava ortamını pozitif etkiye çevireceğine, bizlere umut aşılayacağına inanıyoruz. Anadolu Spor Akademisi konusunda Valimiz Mehmet Çetin’in talimat ve doğrultusunda olumlu gelişmeler gerçekleşmiş ve gerçekleşmeye devam edecektir.’’

BU ÇOCUKLARA İMRENMEMEK ELDE DEĞİL

İsviçre’de dünyanın büyük kulüplerine kafa tutacak Ağrılı gençlerin, seçmelerde gösterdiği performans teknik heyeti şaşırttı. Teknik heyette bulunan başarılı futbol adamları Sebati Öztürk ve Öner Biricik, “Bu gençlerden korkulur. İsviçre’de, Ağrı’nın göğsünü kabartıp, ay-yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıracaklarına inanıyoruz. Gördüğümüz performans bize bunu kanıtlıyor. Messi ve Maradona gibi yıldızlar böyle yetiştiler. Neden Ağrı’nın kaderi Anadolu Spor Akademisi sayesinde değişmesin. Buna engel yok Ağrı zaten buna gönülden inanıyor. Bu çocuklara herkesin imrenmemesi elde değil. Kıskanılacak yıldız olacaklar” dediler.

260 kişi arasından seçilen 2miniklerin final seçmelerine, Vali Vekili Selami Kapankaya, Ağrı Belediye Başkan Vekili Yalçın İnanlı, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zekeriya Çoban’ın yanı sıra kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Tören sonrasında Genel Koordinatör Özcan Şimşek, özel hazırlatılan 04 numaralı Anadolu Spor Akademisi formasını Vali Vekili Selami Kapankaya’ya taktim ederken, protokol için hazırlanan diğer özel formalarda törene katılanlara verildi.

Ayrıca daha önce D grubunda yer alan Anadolu Spor Akademisi yapılan değişiklikle C Grubuna alındı. Burada başarılı olan 5 takım bir üst tura çıkacak. İlk maçını ise Anadolu Spor Akademisi 21 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’da FC Winznau ile yapacak.

AĞRI’NIN YILDIZLARI İSVİÇRE YOLUNDA
AĞRI’NIN YILDIZLARI İSVİÇRE YOLUNDA
AĞRI’NIN YILDIZLARI İSVİÇRE YOLUNDA
AĞRI’NIN YILDIZLARI İSVİÇRE YOLUNDA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 17:00:00
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 18:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?