5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ailesini boyacılıkla geçindiriyor

Ağrı'da beli kırıldıktan sonra maddi imkansızlıktan dolayı tam bir tedavi göremediği için güçlükle yürüyen bir baba, ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.


Cumhuriyet Caddesinde ayakkabı boyacılığı yapan Nihat Kaya, 1996 yılında inşaatlarda çalışırken yaşadığı bir kaza sonucu belilinin kırıldığını, maddi imkansızlıktan dolayı tam bir tedavisini yaptıramadığını anlattı.

Bel kemiğinin kendiliğinden kaynaması sonucu engelli kaldığını, bastonsuz bir yere gidemediğini, çalışamadığını belirten 6 çocuk babası Kaya "Evin geçimini sağlamak için çalışan kimsem yok. Çocuklarımı, okuması için çalıştırmadım. Bazen komşularım yardım ediyordu. Kimseye muhtaç olmamak için ayakkabı boya sandığı yaparak evimin geçimini sağlıyorum. Günde ortalama 15 ayakkabı boyayıp 5-10 lira kazanıyorum" dedi.


Yaşadığı olay sonrası engelli olmasına rağmen normal bir insan gibi hareket ettiğini belirtti. Kaya, "Engelli olup da hayattan kopmadım. Herkes kendi hayatını yaşar. İnsanlar engelli de olsa hayata bağlanmalı" diye konuştu.


Sağlıklı bir insan gibi ayakkabı boyacılığı yapan Nihat Kaya'nın azmi görenleri şaşırtıyor. Ayakkabılarını Nihat Kaya'ya boyatan müşterileri, "Her zaman gelir Nihat'in yanında ayakkabılarımızı boyatırız. Çünkü işini çok iyi yapıyor. Engelli olmasına da çok üzülüyoruz. Engelli olmasına rağmen ekmek mücadelesini takdirle karşılıyoruz. Nihat gibi olup da dilencik yapan engelliler var. Hatta sapasağlam olup da ömrünü kahvehane köşelerinde geçiren bir sürü insan var. Nihat'i takdir etmemek mümkün değil" şeklinde konuştular.

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 15:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?