2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

AKP'li vekilden ev müjdesi!

AĞRI'DA SEL

Ağrı'da yaşanan sel felaketi için bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya bir durum değerlendirmesi yaptı.

Bütün Ağrı halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Kaya, sabah saat 03.00'da meydana gelen selden saat 04.00 civarlarında haberdar olduklarını söyledi. Sabah saat 08:00 sıralarında çalışmalara başladıklarını belirten Kaya "Sayın Başbakanımız ve afetlerden sorumlu Başbakan yardımcımız başkanlığında bir toplantı yaptık. Toplantı sonucunda çok acil olarak Ağrı'ya bir trilyon lira para çıkardık. Hemen akabinde saat 09.30 başbakanımızın özel olarak tahsis ettiği uçakla Ağrı'ya geldik. Biz o gece zaten hiç yatmadık. Başbakan yardımcımız Cemil Çiçek, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve diğer milletvekili arkadaşlarımızla Ağrı'ya geldik" dedi.

- AĞRI'DA BİR FELAKET YAŞANDI

Ağrı ve ilçelerinde yaklaşık 3 bin konutun hasar gördüğünü ifade eden Kaya "Tabi bunlar Allah'tan gelen felaketler. Önemli olan hükümetimizin, AK Parti iktidarının, bizim milletvekillerinin, bürokratların, valinin, askeriyenin bu olaya nasıl baktığı ve müdahale etmesidir. Buna şükür ediyoruz ki çok şükür can kaybı yoktur. Bütün vatandaşlarımız şunu unutmasınlar ki biz milletvekilleri Bakanlarımız ve Sayın Başbakanımız memleketimizde meydana gelen bu felaketin karşısında alınması ve alınacak bütün önlemleri almış bulunmaktayız. Şu anda Ankara'da gelen bir afet ekibi var. Sadece Ağrı merkezde afet yok. Doğubayazıt'ın ve Diyadin'in bütün köyleri yıkılmış. En azında 3 bin konut hasar görmüş. Allah'a dua ediyoruz can kaybı yok, bir tek Doğubayazıt ilçesinde bir kız çocuğumuz ölmüş, bugün de ordaydık. Kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Doğubayazıt, Diyadin ve Taşlıçay ilçelerinde bazı köyler tamamen yıkılmış çadır köyler kurulmuş. Yani oturulamayacak düzeydedir. Tabi bu bir felaket, bu felaketin insanlarımız üzerinde oluşturduğu psikolojiden dolayı biz köy köy geziyoruz" dedi.

- EVİ YIKILANA EV YAPILACAKTIR

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade eden milletvekili Kaya "Şu an 10 tane hasar tespiti ekibi Ağrı merkez ve hasar olan bütün ilçeleri gezip raporu hazırlıyor. Pazartesi sabahı raporu Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Bütün vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Kesin olarak evi yıkılanın evi yapılacaktır. Hasar görmüş olan hasarı olan herkesin mutlaka hasarı da ödenecektir" dedi.

 

- SELE MARUZ KALMIŞ HERKESİN ZARARI KARŞILANACAKTIR.

Dere yataklarını işgal eden vatandaşları uyaran Milletvekili Cemal Kaya "Bazı vatandaşlarımız dere yataklarına apartman yapmışlar. Dereleri daraltmışlar. O daraltma sonucunda köprüler taşmış. Fırat ve 100. yıl mahallemizin belli bir kısımları sele maruz kalmış. Biz en kısa zamanda bu dere ıslahını bitirmek zorundayız. Fırat Mahallesi sakinlerine diyoruz gelin burayı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden inşa edelim. Bakın burası sürekli afete maruz kalıyor. 100. Yıl Mahallesi'ne böyle diyoruz. Ağrı'nın gece kondu ve gelişi güzel yapılanmanın değişmesi lazım. Başbakanımız hükümetimiz, devletimiz, belediyemiz, valimiz, tugayımız ve askerimiz hep el birliği ile hareket etti. Belediye bütün imkanları ile çalışıyor. Bakın biz dün geldik 80 tane köy dolaştık. Her vatandaşın derdine koşmak zorundayız. Bazılarına ulaşamıyoruz. Ama bütün vatandaşlarımız şunu bilmelidirler ki Ağrı'da sele ve sel felaketine maruz kalmış herkesin hasarı bir şekilde ödenecektir. Başbakanımızın bu konuda talimatı var" diye konuştu.

- HÜKÜMET ÇOK CİDDİ TESPİTLER YAPIYOR, ZARAR VE ZİYANLAR ÖDENECEKTİR

Diyadin ve Doğubayazıt bölgesinde yıkılan köylerin olduğuna dikkat çeken Kaya "bazı köyler var komple yıkılmış. Biz dua ediyoruz can kaybı yok. Bizim için dini, dili, mezhebi, ırkı, aşireti, köyü, partisi ne olursa olsun insandır felakete maruz kalmışsa başımızın tacıdır biz hiçbir insanımızı ayrı tutmayız. Benim vatandaşlarımızdan sadece dileğim şudur şuna emin olun bütün çalışmalar zamanında yapılmıştır, zamanında da yapılmaya da devam ediyor. Herkesin de hasarı ödenecektir. Bundan sonra da bir sele maruz kalmamak için elimizden gelen her şeyi de yapacağız. Dere ıslahlarını da yapacağız. Ama biraz sabır takdir edersiniz bir hasar tespiti yapılacak. Ona göre bir ödeme yapılacak veya ona göre bir yardım yapılacak. Evi yıkılan kim varsa evini yapacağız. Zarar etmiş kim varda zararı ödenecek. Hayvanı telef olmuş kim varsa hayvanı alınacaktır. Herkes bunu bilmeli ki sabırlı olan hakkı olan inanan hükümetine, başbakanına, milletvekiline, muhtarına, belediye başkanına inanan sabırla bekliyor biliyor ki bugüne kadar hep seçtikleri milletvekilleri, belediye başkanı ve başbakanları yerine getirecektir. Fakirin, fukaranın kimsesizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Hükümetimiz çok ciddi tespitler yapıyor zarar ve ziyanlar ödenecektir" dedi.

 

- KARAYOLLARINDAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM

Ağrı'daki yollarla ilgili görüntü çektiklerini ve gerekli yerlere ileteceklerini belirten Kaya şunları kaydetti:

"Bugün ben Doğubayazıt'tan gelirken karayollarının halini gördüm. Açıkçası bu işi yapanların yakasını bırakmayacağım. Müfettişleri indireceğiz ve gerekirse mahkemeye kadar götüreceğiz. Burada bu yolları yapanları hangi devlet memurları yaptıysa, hangi müteahhit yaptıysa, hangisi bu milletin parasını bu kadar kötü kullanıp bu yolları bu şekilde yaptıysa yakasını tutup ne gerekiyorsa yapacağız. İl Başkanımla da görüştük. Vali beyi ziyaret ederken Karayolları Bölge Müdürü ile görüştük. Gider ditmez Başbakanımızla görüşeceğiz. Videolarını çektik. Yolların durumunu Ulaştırma Bakanımızla görüşeceğiz. Bunun hesabını ve yetimin hakkını yiyenin ben hesabını soracağım. Kim olursa olsun babamın oğlu olsun. Benim babam olsun öz kardeşim olsun, ben olayım bu yolları bu hale getirenleri, kötü imalatları yapanın mutlaka hesabını soracağım. Böyle bir şey olamaz. Tabi ki benim Ağrılı hemşerilerim bu işi yapsın ama kardeşim bu kadar olmaz. Bu yolları Ağrılı, Vanlı, Ankaralı, Diyarbakırlı, Ankaralı babamın oğlu olsun bu yolların hesabını soracağız. Gider gitmez müfettiş göndereceğiz, gerekirse savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız. Böyle bir şey olmaz kendim gidip Savcıya suç duyurusunda bulunacağım. Diyeceğim kardeşim bu yolları kontrol edin, ben davacıyım bir vatandaş olarak, Cemal Kaya olarak davacıyım. Biz milletvekilleri olarak denetleme yetkimiz yok ama vatandaşlar bunu yapabilir. Ama ben milletvekili olarak savcılığa ve müfettişlere suç duyurusunda bulunacağım. Karayolları Bölge Müdürü, Genel Müdürü hakkında da suç duyurusunda bulunacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 17:06:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 22:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?