5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Alevlerin arasına dalıp ailesini kurtardı

ALEVLERİN İÇİNE DALIP AİLESİNİ YANMAKTAN KURTARDI

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Tükenmez Köyü'nde elektrik kontağından çıkan yangında 27 yaşındaki Cihan Acar, alevler arasına dalıp evde uyuyan eşini, ağabeyi, yenge ve 4 çocuklarını yanmaktan son anda kurtardı.

Gece yarısı büyükbaş hayvanları kontrol etmek için ahıra giden ve yangını görünce yedi kişiyi alevler içinden çıkaran Acar, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Hamur'un Tükenmez Köyündeki yangın, 18 Kasım günü gece yarısı meydana geldi. Büyükbaş hayvanları kontrol etmek için ahıra giden 7 aylık evli Cihan Acar, elektrik kontağından çıkan yangını fark etti. Ahırdan çıkan Cihan Acar, evlerinin yandığını görünce hiç düşünmeden alev topuna dönen evin içine daldı. İlk odanın kapısını çaldı ve abisi Nesim Acar ile yengesi Ayşe'yi dışarı çıkardı. Cihan, abisi Nesim ve yengesi Ayşe ile birlikte yeğenleri Ayşegül, Hazal, Mustafa ve Mehmet'i ardından da 7 ay önce evlendiği Esma Acar'ı kurtardı. Bu sırada alevlerden nasibini alan ve vücudunun bir bölümü yanan Cihan Acar, son kez dışarı çıkınca baygınlık geçirdi.

Köy minibüsü ile Ağrı Devlet Hastanesine götürülen Cihan Acar, buradan ambulansla kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ne tedavi altına alındı. Doktorlar, Cihan Acar'ın vücudunun bir bölümünün 2'nci derecede yandığını ve uzun bir süre tedavi görmesi gerektiğini belirttiler.

Ailesinin hayatını kurtarmanın verdiği sevincin ağrılarını dindirdiği ifade eden Acar dehşet gecesini şöyle anlattı: “18 Kasım günü gece yarısı uyanıp ahırdaki büyükbaş hayvanları kontrole gittim. Bir süre ahırda durduktan sonra dışarı çıktığımda evimizin yandığını gördüm. Hiç düşünmeden kendimi evin içine attım, hemen giriş kapısının yanındaki odada uyuyan abim ve yengemi uyandırdım. Ağabeyim ve yengemle birlikte yeğenlerimi dışarı çıkardık. Abime dışarıda kalmasını söyleyerek ben üçüncü kez eve girdim. Uykudan uyanmış ama odadan çıkamayan eşimi de alevlerin içinden aldım. Vücudumu yeğenlerim ve eşime siper ettiğim için birçok yerim yandı. Dışarı çıktığım artık hiç halim yoktu, bitkin bir haldeydim. Bir süre acıdan olacak bayılmışım. Uyandığımda doktorlar müdahale ediyordu. Çok şükür aileme bir şey olmadı. Yaralarım ağır olsa da önemli değil, nasıl olsa iyileşir.”

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 12:27:02
Güncelleme :6 Aralık 2009 Pazar 12:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?