7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

Altı Nokta Körler Derneği'nin zor günleri

Altı Nokta Körler Derneği Ağrı Şubesi Başkanı Tahir Aydemir, maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçirdiklerini, kiralarını bile ödeyemez hale geldiklerini söyledi. 

Tahir Aydemir, Ağrı'da 116 üyesi bulunan derneklerine uzanacak yardım eli beklediklerini bildirdi. Üyelerinin genellikle maddi imkanı iyi olmayan kişilerden oluştuğunu, bu nedenle telefon faturalarını bile ödeyemediklerini ifade eden Aydemir, birçok üyenin derneğe katkıda bulunmak için çorap ve cüzdan sattığını kaydetti. Tüm uğraşlara rağmen giderlerini karşılayamadıklarını belirten Aydemir, "Aslında derneğimiz bağışlar ve halkın yardımlarıyla ayakta duruyor. Şuan yasal hiç bir yardım ve bağış almıyoruz" dedi.

 Resmi dairelerle yazışmaların durduğunu ifade eden Aydemir, "Resmi yazılarımızı yazamıyoruz. Resmi yazışmalarımız uzun zamandan beri durdu. Bir sekreter ihtiyacımız var ama paramız olmadığı için alamıyoruz. Faturalarımızı nasıl ödeyeceğimizi 116 üyemizle düşünüyoruz. Bizlerin bu kadar unutulmasını ve ihmal edilmesine anlam veremiyoruz. Derneğin ayakta kalabilmesi için yardımların yapılması gerekiyor. Devlet yetkililerinden ve değerli iş adamlarından derneğimize yardım yapılmasını bekliyoruz. Gerekli yazışmaları yapacak bir personelimiz olsa bu konuda gerekli resmi yazışmaları yapacağız. Yetkililerden en büyük isteğimiz, üyelerimizden bazılarını işe almalarıdır. İşe girecek üyelerin yardımlarıyla derneğimizi iyi kötü yürütebiliriz. Ne devlet kapısında ne de özel sektörde işe giren üyemiz yok" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 11:19:12
Güncelleme :8 Ağustos 2006 Salı 12:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?