2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Amatör futbolda fikstür çekildi

AMATÖR FUTBOLDA FİKSTÜR ÇEKİLDİ

Ağrı Amatör Ligi'nde U-19 ve Büyükler Amatör Küme fikstürleri düzenlenen törenle çekildi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu hizmet ofisinde gerçekleştirilen kura çekimine amatör ligde mücadele eden 11 kulübün başkanı ve yöneticileri katıldı.

Kura çekimi öncesi spor kulüplerine hitap eden Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erkan Kösedağ, ligin 10 takımla start alacağını söyledi. Ağrı'da amatör lig yaşının iyice düştüğünü ve bunun sevindirici olduğunu vurgulayan Kösedağ, "2010-2011 sezonunun da ilimizde büyükler amatörde 9 takım, U-19 liginde ise 10 takım mücadele edecek. Bundan 5 yıl öncesine kadar büyükler kategorisindeki yaş düzeyi 25, yaş ortalaması 28-29 civarındaydı. 3 yıl önce başlattığımız ve o zaman adı A-Gençler Ligi olan altyapı kategorileri bugün amatör liglerimizin can simidi haline gelmiştir. Kulüplerimizin yaş ortalaması 22-23'e düşmüştür. Bu amatör futbol adına ilerleyen yıllar için sevindirici bir haberdir. Bununla birlikte geçmiş yıllarda 4 takımla kurulan U-19 ligi bu sezon 10 takımla start alacaktır. Gençliğimize yaptıkları bu yatırımdan dolayı tüm kulüp başkanlarımıza ve onları eğiten antrenörlerimize teşekkür ederim" dedi.

Kösedağ'ın konuşmasının ardından kulüp yöneticileri ortak karar alarak hafta sonu oynanacak olan BAL ligi müsabakasında Bayazıtspor'u desteklemek adına Erzurum'a gitmeye karar verdiler. Lig statüsü ve fikstür çekiminden sonra U-19 ligi grupları belirlendi.

AMATÖR FUTBOLDA FİKSTÜR ÇEKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 11:40:03
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 17:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?