5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ana ve kızlar aynı tahta başında

Ağrı'nın Hamur ilçesinde 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında açılan 21 kursta 484 vatandaşa eğitim verildiği bildirildi.


Konu hakkında bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasının vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 12 birinci kademe, 9 ikinci kademe okuma yazma kursunda 268'i bayan ve 216'sı erkek olmak üzere toplam 484 vatandaşa eğitim verildiğini söyleyen Yılmaz "Eğer medeni ülkeler seviyesine ulaşmak istiyorsak en başta eğitim konusunda gayret göstermemiz lazım. Ne yazık ki bölgemizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı hayli çok.

Bu kampanyanın amacı bu sayıyı en asgari seviyeye indirmektir. Bununla ilgili olarak da hem ilçe merkezinde hem de köylerimizde kurslarımız açıldı. Öğretmenlerimiz bu kampanyada büyük gayret gösterdiler. Kursa katılacak olan vatandaşlar da çeşitli şekillerle teşvik edildi" dedi.


En ücra köy ve mezralara da kurslar açacaklarını ifade eden Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yaz aylarında yapılacak çalışmayla ilçede okuma yazma bilmeyenlerin yeniden tespit edileceğini ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?