4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

'Anadolu Ramazanı´ Ağrı´da

Ramazan ayı boyunca her gün canlı olarak farklı şehirlerde yayınlanan ‘Murat Yeni ile Anadolu Ramazanı’ iftar programı 10 Eylüldeki canlı yayınını Ağrı’dan yaptı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Ankara Televizyonu Din ve Ahlak Programları Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ramazan ayı boyunca her gün canlı olarak farklı şehirlerde yayınlanan ‘Murat Yeni ile Anadolu Ramazanı’ iftar programı10 Eylüldeki canlı yayınını Ağrı’dan yaptı. 

Her gün bir ilden canlı bağlantı gerçekleştirerek çeşitli illerdeki iftar sofraları ekrana getiren program Ağrılıların iftar sofrasına konuk olarak canlı yayında Ağrılıların ramazan adetlerini, yemek kültürlerini tüm Türkiye’ye duyurdu. 

İki bölüm halinde yayınlanan programın ilk bölümü Ağrı Belediyesi tarafından açılan iftar çadırını ekranlara getirdi. Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Belediye Başkanı Ekrem Aktaş ve kurum müdürlerinin de katıldığı iftar çadırındaki yemekte Ağrının yöresel yemekleri olan ayran çorbası, halise ve kavurma konuklara ikram edildi. 

İkinci bölümü ise Cumhuriyet Caddesinde devam eden programda, sunucu Murat Yeni, caddedeki mağazaları gezerek halkın arasına karıştı. Ağrılı vatandaşlarla Ramazan hakkında röportajlar yapan program sunucusu Murat Yeni programın sonunda Ağrının yöresel yemeklerinin tatlarına bakarak tanıtımlarını yaptı.

TRT ve Ağrı Valiliğinin önderliğinde, belediye, üniversite, sivil kuruluşlar, kültür Müdürlükleri ve Müftülükle işbirliği halinde gerçekleştirilen programın Ramazan ayında yaşanan manevi iklime katkı yapması, devlet halk kucaklaşması ve değişik toplumsal katmanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirici görüntülere sahne olması amaçlanıyor. Bunun yanında şehrin ve gerçekleştirilen faaliyetlerin tanıtımına katkı sağlaması bekleniliyor. 

Recep Çirik - Ağrı / KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:17:39
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 01:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?