4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Annelerine teslim edildi

AĞRI’nın Hamur İlçesi Eğribeler Köyü'nde şiddet uygulayan babalarından kaçan 4 kız, Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’ne sığındı. Kızlar, daha önce aynı gerekçeyle eşini terk edip Ankara'daki kardeşinin yanına yerleşen annelerine teslim edildi.

Çiftçilik yapan 9 çocuk babası Muhlis C.’yi (55) uyguladığı şiddet yüzünden önce 30 yıllık eşi Yadigar C. (50) terk etti. Ardından babalarının dayağına dayanamayan kızları Canan (15), Songül (14), Fatma (13), Ayşe (9) köyün minibüsüyle geçen 10 Eylül’de Ağrı’ya kaçtı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne sığındı. Kızların en büyüğü olan Canan C., “Ne olur bizi babamıza teslim etmeyin. Okumak istiyoruz. Annemiz de babamdan kaçarak Ankara’daki erkek kardeşinin yanına sığındı” dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan kızlara öğnce kıyafet yardımı yapıldı ve huzurevine yerleştirildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, anne Yadigar C.'ye ulaşılarak kızların durumu anlatıldı ve çocuklarına bakması halinde ‘aliye yanında destek prodjesi’ninden yararlandırılacağı bildirildi. Yadigar C., kızlarına bakabileceğini söyledi ama Ağrı’ya gelmekten korktuğunu söyledi. Bunun üzerine 4 kız kardeş, öğretmen gözetiminde Ankara’ya gönderildi. Kızların eğitim- öğretim durumları ve maddi yardımlar konusunda Ankara Sosyal Hizmet İl Müdrürlüğü ilgileneceği bildirildi.

Evden kaçan kardeşlerin en büyükleri olan Canan C., “Annemle bir olacağımız için çok sevinçliyiz. Tek düşüncemiz, köyde kalan 5 kardeşimiz. Gönül (23), Hülya (20), Zühal (19), Muhammet (12) ve Mustafa’yı (8) çok özleyeceğiz. Diğer kardeşlerimizin de kurtarılmasını istiyoruz” dedi.

Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ankara’da oturan anne Yadigar C. ile yaptığımız görüşmede eşinden korktuğu için kız çocuklarını almaya gelemeyeceğini söyledi. Vali Mehmet Çetin’in yardımı ile kardeşleri görevlendirdiğimiz öğretmenler Ankara’ya götürdü. Öğretmen ardadaşlarımız çocukları, annelerine sağlık bir şekilde teslim etti. Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce yapılacak inceleme sonucunda kız çocuklarına gerekli yardımlar yapılacak.”

hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?