5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

AR-GE toplantısı yapıldı

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma ve Geliştirme Birimi'nin (AR-GE) olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Vehbi Demircan ile çok sayıda okul müdürü ve öğretmen katıldı. Toplantıda, AR-GE'nin amaçları, oluşumu ve görevleri hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Şube Müdürü Demircan, yaptıkları çalışmaları anlattı.

Hep birlikte ellerini aynı taşın altına soktuklarını söyleyen Demircan "Beraber çok güzel yerlere geleceğiz. Görevli okul müdürlerimizi değişik illere gönderdik ve onlardan bir rapor istedik. Rapor sonrasında başarılı olan illerin AR-GE birimlerinin çok aktif bir şekilde çalıştığını gördük. Bizde AR-GE'yi nasıl etkin bir hale getirebiliriz diye toplanmış bulunmaktayız. Her okul müdürü, her ilçe milli eğitim müdürü kendi bünyelerinde bir AR-GE ekibi oluşturacak ve bu ekipler sadece kağıt üzerinde kalmayacak aktif bir şekilde çalışacak. Ayrıca AR-GE ile eğitim ve öğretim kurumlarında projelerin geliştirilmesi ve uygulanabilirliği yönünde çalışmalar yapılacak. Kentteki eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi ve buna yönelik projelerin hazırlanması sağlanacak. Öğrencilere soru sorma, sorgulama, analiz ve sentez yeteneklerinin kazandırılması hedefleniyor. Böylece eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlanabilecek" dedi.

Toplantının son bölümünü soru ve cevaplara ayrılarak, okul ve kurumların AR-GE için düşündükleri ve yapılması gerekenler tartışıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 17:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?