5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Arda sağlığına kavuştu

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde eşine nadir rastlanan bir vaka olarak poposu olmadan dünyaya gelen ve bu nedenle dışkıyı dışarı atamayan çocuk, Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Eleşkirt ilçesine bağlı Hürriyet Köyünde ikamet eden Aydın ailesinin dünyaya gelen ve Arda ismini verdikleri çocuğun poposu olmadığı fark edildi. Poposu olmadığı için dışkıyı dışarı atamayan Arda, hastaneye kaldırıldı. Ağrı Devlet Hastanesi’nde yapılan kontroller sonrasında Arda’nın 10 kiloya ulaştığında ameliyat edilmesine karar verildi.

Bu süreçte dışkıyı bağırsaklarına takılan cihazlarla atabilen Arda, 4 yaşına vardığında 10 kiloya ulaştı. Bunun üzerine küçük Arda, Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Operatör Doktor Meltem Koba tarafından ameliyat edilen Arda, sağlığına kavuştu.

Operatör Doktor Meltem Koba, böyle vakaların eşine nadir rastlandığını ifade ederek, “Çok şükür başarılı bir operasyonla Arda sağlığına kavuştu. Bugün de kendisini taburcu ediyoruz. Arda da artık normal yollarla dışkısını çıkarabilecek” dedi.

Arda’nın annesi Fatma Aydın ise Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Çocuğum poposu olmadan dünyaya geldi. Şaşırdık. Yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2012 Salı 17:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?