5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Arslan ilk basın toplantısını yaptı

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ağrı’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek projelerini anlattı.

Ağrı Öğretmen evi’nde basın mensupları ile birlikte kahvaltı yapan ve göreve başladıkları günden bugüne kadar yaşananları değerlendiren Hasan Arslan, yapacakları işler hakkında bilgiler verdi.

Göreve başlamaları ile birlikte temizlik konusunda ciddi bir çalışma başlattıklarını dile getiren Arslan “Öncelikle işe başladığımız ilk 10 gün içerisinde bin 500 kamyon kül ve çöp temizliği yaptık. Mahallelerimizde 200’e yakın su patlağının tamiri yapıldı. Kenar mahallelerimizde çamurlu alanlarda kumlama çalışmalarını bitirdik. Yolumuz uzun ve yapacak daha çok işimiz var” dedi.

24 MİLYON LİRA BORÇ VAR

Ağrı Belediye Başkanlığı görevini 24 milyon lira borçla devir aldıkları belirten Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, bunun kendileri için asla mazeret olmayacağını söyledi.

Ağrı’nın sorunlarının belli olduğunu bunu çözmek için projelerinin hazır olduğunu ifade eden Arslan “Halkımızın rahat ve huzurlu bir kentte yaşaması için var gücümüzle çalışacağız.

Sayın Başbakanımızla görüşerek sorunlarımızı anlattık ve kendisi Ağrı için yapılacak tüm projelere destek olunması için talimatlar verdi.

Ağrı’nın 50 yıllık su problemini çözecek proje Başbakanımız tarafından talimat verilerek ihale aşamasına geldi. Şehrin alt yapısını komple yenileyeceğiz” dedi.

5 YILLIK SÜRE BİZE YETER

Ağrı’nın sorunlarının çözümü için 5 yılın kendilerine yeteceğini hızlı bir şekilde problemleri çözeceklerini dile getiren Hasan Arslan, bunu kendi imkanları ile değil merkezi hükümetin desteği ile yapacaklarını vurguladı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Ağrı’ya ayrı bir önem verdiğini belirten Arslan “Ağrı’da ilk etapta acil eylem planı çerçevesinde seyyar satıcı problemi, su problemi, sanayi sitesinin düzenlenmesi, alt yapı ve kanalizasyon sorunun ortadan kaldırılması, Hayvan Borsasının kurulması gibi projelerimiz var.

Diğer vaatlerimizi zamanı geldiğince gerçekleştireceğiz. Ancak ilk etapta bu işlerle başlayacağız. Halkımızdan da yapacağımız işlerle ilgili yardım ve dua bekliyoruz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Ağrı’nın kurtuluş projesinin artık hayata geçeceğini 4 mahallenin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden TOKİ tarafında yapılacağını dile getiren Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan “Ağrı bu proje ile kurtulacak ve modern bir hale gelecektir.

4 mahallemiz yeniden kurulacak ve çağdaş bir görünüme kavuşacaktır. Bu konuda çalışmalarımız başladı. TOKİ ekibi gelerek incelemelerini bitirdiler. Bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


Konuşmasının ardından basın mensupları ile bir süre sohbet eden Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, daha sonra vedalaşarak kahvaltıdan ayrıldı.

Kenthaber/AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 18:48:16
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
socrat IP: 78.172.126.xxx Tarih : 8.05.2009 14:52:19

daha 5 yıl boyunca vaadler vereceksiniz sonra da vaadleriniz gerçekleştireceğinize dair söz vereceksiniz bi sonraki seçimde de seçilmek için. ..adam olur da sizin gibilerden hiçbirşey olmaz.güzelim ağrı sizlerden neler çekiyor.o sımsıcak insanlar,herşeye rağmen-size reğmen- yüzlerinden gülümsemeyi eksik etmiyorlar.umarım sizler de gün gelir de hakkettiğinizi bulursunuz.